Xiaomi Mix Fold 3 premijera zakazana za avgust, ali ne na sva tržišta

Predsednik kompanije Xiaomi Lu Veibing najavio je danas da Xiaomi Mix Fold 3 izlazi u avgustu ove godine, ali glasine ukazuju da će i on biti ograničen na Kinu

Xiaomi Mix Fold 3 premijera zakazana za avgust, ali ne na sva tržišta

Novi telefon sa sklopivim ekranom Xiaomi Mix Fold 3 stiže u avgustu, objavio je predsednik Xiaomi kompanije na društvenoj mreži Weibo. Međutim, nezvanične informacije ukazuju da će i ovaj Xiaomi telefon kao i njegovi prethodnici sa savitljivim ekranom, ponovo biti ograničen samo na kinesko tržište.

Ubrzo nakon što je predstavljena nova Xiaomi smart fabrika, stigla je i vest da će prvi model telefona koji će se u njoj masovno proizvoditi biti upravo sledeća generacija telefona sa sklopivim ekranom. Telefon će navodno biti još tanji i jači istovremeno, a sadržaće Leica kamere što je u jednu ruku bilo očekivano.

Glasine ukazuju da će novi telefon imati UD selfi kameru, odnosno kameru ispod displeja na glavnom preklopnom ekranu i 5x periskopsko zum sočivo na zadnjoj strani. Njega bi prema nezvaničnim informacijama trebalo da pokreće Snapdragon 8 Gen 2 čipset, čime bi Samsung monopol nad ovim čipom možda mogao da se završi. Ipak, i dalje se ne zna li će standardna Qualcomm verzija ovog čipa biti u novom Xiaomi uređaju ili ona unapređena verzija, koja je dosad bila rezervisana za Sasmung telefone.

U svakom slučaju, ovaj procesor je trenutno najbolji čipset za telefone na tržištu u pogledu performansi i potrošnje energije koju pruža. Novi telefon trebalo bi da ima podršku za bežično punjenje od 50 W. On će navodno sadržati i vodootporno kućište sa odgovarajućim IP rejtingom, koji ukazuje u kojoj meri je uređaj zaštićen od vode i prašine.

Prethodna generacija Xiaomi telefona sa savitiljivim ekranom lansirana je takođe u avgustu prošle godine, i na osnovu toga deluje da će i buduće generacije ovakvih telefona izlaziti ovim tempom. Xiaomi Mix Fold 2 sa samo 5,4 milimetra debljine je impresionirao tržište u pogledu kompaktnosti, neodoljivo podsećajući na Samsung Galaxy Z Fold 4. Iako se on prodaje samo u Kini, Benchmark test ovog telefona možete pogledati ovde.

Iako je prethodni telefon uspeo da bude zaista tanak, izgleda da Xiaomi ne planira da se zaustavi i sledeću generaciju ovakvog tipa telefona učini još tanjim.

Ipak, iako nova vest deluje uzbudljivo, njen loš deo je da i ovaj savitljivi Xiaomi telefon verovatno neće dobiti međunarodno lansiranje, kao i njegovi prethodnici. To je svakako šteta za korisnike, ali ne i za konkurenciju kao što je Samsung.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi