Zaboravite na Samsung The Frame, od sada svi Samsung televizori iz 2024. godine dobijaju AI za generisanje pozadina

Samsung The Frame uskoro više neće biti jedini TV sa mogućnostima reprodukcije umetničkih pozadina jer kompanija uvodi novu funkciju koja vam omogućava kreiranje sopstvenih pozadina pomoću generativne AI tehnologije

Zaboravite na Samsung The Frame, od sada svi Samsung televizori iz 2024. godine dobijaju AI za generisanje pozadina

Nova funkcija pod nazivom *Generative Wallpaper* će se pojaviti na Samsung televizorima iz 2024. godine, počevši od ovog meseca. Biće dostupna samo u režimu *Ambient Mode*, koji pretvara vaš TV u nešto poput zaključanog ekrana na telefonu, prikazujući vreme, vremensku prognozu i prikazujući šemu iza ekrana koja prati prikaz na glavnom ekranu..

Cilj je da iskustvo gledanja TV-a postane prijatnije i smislenije u svetu u kojem je TV više od 75% vremena samo crni kvadrat u dnevnoj sobi. Ostale kompanije prate ovaj trend, uključujući Roku sa funkcijom *Backdrops*, Hisense sa CanvasTV-om, i čak TLC sa NXTFrame.

Samsung nije otkrio da li će funkcija “Generative Wallpaper” biti dostupna na starijim modelima TV-a, s obzirom na prethodne izjave o ažuriranju televizora iz 2023. i kasnije na moderni Tizen OS. Novi režim će verovatno biti dostupan samo na Samsung televizorima iz 2024. godine, kao i na budućim modelima iz 2025.

Najbolji Samsung televizori već dolaze sa fantastičnim mogućnostima i funkcijama. Samsung, koji ima oko 270 miliona korisnika svog Tizen OS interfejsa, donosi potpuno novi način kako da  TV iskustvo potpuno prilagodite ličnim željama i omogućava da doživljaj umetničkih dela iz muzeja i galerija, donesete u svoj dom.

Samsung TV kao “slika” na zidu

Samsungova nova funkcija *Generative Wallpaper* omogućuje da uneste lični pečat u skladu sa ličnim ukusom i željom šta hoćete da prikazuje  pozadina na ekranu uz pomoć generativne AI tehnologije. Na taj način TV ekran neće biti samo prazna crna površina, već će uneti živost u dnevni boravak.

Samsung je najavio ovu funkciju u blog postu, naglašavajući njen potencijal da donese “vizuelni kvalitet koji se besprekorno uklapa u dekor doma.” Funkcija „Generative Wallpaper“ biće dostupna u „Ambient Mode“ režimu na Samsung televizorima iz 2024. godine od ovog meseca za korisnike u Severnoj Americi, Evropi i Južnoj Koreji.

Nova funkcija dolazi u trenutku kada su se pojavili brojni Samsung The Frame konkurenti. TV ekrani sa funkcijom prikaza umetničkih pozadinama postaju sve popularniji, sa Hisense-om, TCL-om, pa čak i Roku-om, koji uvode slične opcije zasnovane na hardveru i softveru kako bi prikazali umetničke pozadine koje je popularizovao The Frame.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Ovo tržište je izuzetno popularno; čak ni pomenuti proizvođači TV-a nisu sami. Najbolji Fire TV uređaji sada imaju slične umetničke ekrane, a i Google TV je nedavno lansirao sopstveni AI generator screensavera i to pre samo dve nedelje.

Samsung nije precizirao da li će funkcija „Generative Wallpaper“ biti dostupna na starijim modelima. Kompanija je najavila sedmogodišnju podršku za ažuriranje svojih televizora, što znači da bi funkcija mogla doći uz ažurirani Tizen OS i na starijim modelima, iako Samsung to još nije potvrdio. Tom’s Guide je zatražio pojašnjenje.

Imajte na umu da će se vaš interfejs možda promeniti na nekim Samsung televizorima. Samsung polako uvodi svoje novo One UI ažuriranje na razne uređaje, uključujući i televizore. Ovo bi moglo značiti da ažuriranje softvera za „Generative Wallpaper“ može biti u konfliktu sa One UI ažuriranjem, što bi moglo malo zakomplikovati proces dobijanjanove funkcije, ali da biste je pronašli, jednostavno idite u „Ambient Mode“ kako biste započeli personalizaciju kućnog ekrana na pravi način, prenosi Toms Guide.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi