Zamena zadnjeg stakla na iPhone 15 Pro modelima biće znatno jeftinija od prethodnika

U slučaju razbijanja, zamena zadnjeg stakla na iPhone 15 Pro modelima konačno će biti jeftinija i to mnogo, ali samo u odnosu na modele iz prethodne serije

Zamena zadnjeg stakla na iPhone 15 Pro modelima biće znatno jeftinija od prethodnika

Umesto 500 ili 550 dolara za Pro modele iz 14. Apple serije telefona, zamena zadnjeg stakla na iPhone 15 Pro modelima sada će vas koštati 169, odnosno 199 dolara. Američka kompanija je još prošle godine najavila promenu kada je u pitanju zamena staklene poleđine svojih telefona, ali je niža cena tada važila samo za osnovne modele iz serije. Apple je sada to isto uradio i sa iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max kojima se zadnje staklo sada može lakše i jeftinije ukloniti.

iPhone 15 Pro ima titanijumsku strukturu koja je jača i lakša od nerđajućeg čelika koji smo sretali ranije, a tokom premijere kompanija je najavila da je popravka novog uređaja lakša zbog „nove unutrašnje strukture šasije“. Upravo ona navodno omogućava i laku zamenu zadnjeg stakla, koja u njegovom slučaju košta 169 dolara.

Iako ovaj iznos zapravo nije mali, on je u poređenju sa 499 dolara koliko košta zamena na iPhone 14 Pro telefonu znatno jeftiniji. Ista stvar važi i za vodeći model serije, odnosno iPhone 15 Pro Max. Njegova popravka zadnje staklene poleđine iznosi 199 dolara, što je u odnosu na 549 dolara koliko iznosi zamena zadnjeg stakla na ovom modelu iz prethodne serije mnogo jeftinije.

Iste ove cene važe i za osnovne modele iz nove, ali i prethodne serije. Tačnije, iPhone 14, 14 Plus, 15 i 15 Plus takođe imaju staklenu poleđinu koja se može ukloniti. Tako ćete 169 dolara za zamenu zadnjeg stakla takođe plaćati za iPhone 14 i iPhone 15, dok Plus modeli iz obe serije koštaju 199 dolara, baš kao i kod najnovijeg Pro Max modela.

Ove informacije našle su se na zvaničnom Apple sajtu u ažuriranom odeljku za podršku, primetio je 9to5Mac.

Uz to, američka kompanija odlučila je da podrži zakon o pravu na popravku u Kaliforniji koji garantuje da će proizvođači obezbediti rezervne delove i alate neophodne za lakšu popravku uređaja.

Ipak, kada su u pitanju satovi, kompanja je za njih, naprotiv, podigla cene u slučaju kvara. Naime, nakon najave Apple Watch 9 i Ultra 2, cena zamene baterija na pametnim satovima je skočila. Ranije je nabavka nove baterije za Apple Watch koštala 79 dolara, a sada ona iznosi 99 dolara.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi