Apple zapošljava u SAD, većina se odnosi na AI

Korporacija Apple zapošljava ljude koji žive u SAD, otvorila je 175 radnih mesta u timovima za mašinsko učenje i veštačku inteligenciju

Apple zapošljava u SAD, većina se odnosi na AI

U vreme kada je svet na ivici ekonomske krize i kada mnoge korporacije otpuštaju ogroman broj radnika, koji ide čak i na više desetina hiljada, izgleda da ipak ima i novih radnih mesta. To su pozicije koje su naravno u vezi sa radom na veštačkoj inteligenciji, koja se poslednjih meseci ubrzano razvija u celom svetu. 

Apple je odlučio da se pridruži trci za lansiranje proizvoda sa generativnom veštačkom inteligencijom, pa tako na sajtu kompanije možemo videti čak 175 otvorenih pozicija koje se odnose na mašinsko učenje i veštačku inteligenciju.

Apple treba novu radnu snagu za razvoj veštačke inteligencije

Od tog broja radnih mesta, čak 43 je objavljeno samo tokom maja. U tom skupu, 68 poslova se odnosi na Apple digitalnog asistenta Siri, na iOS se odnosi 58 pozicija, a na macOS 46, dok se neki od njih naravno odnose na više proizvoda istovremeno.

Ukoliko primenite filtriranje pretrage baze dostupnih poslova, i unesete „AI“ (artificial intelligence) izaći će 88 rezultata, dok će 48 pozicija izaći kada unesete termin „generativno“ sa primenjenim filterima za različite timove radnika.

Iako je Apple navodno zamrznuo proces zapošljavanja novih radnika, iz ovoliko otvorenih pozicija ipak vidimo da Apple kreće koracima drugih BigTech kompanija i planira razvoj sopstvenih proizvoda baziranih na veštačkoj inteligenciji.

Tokom finansijske prezentacije drugog kvartala ove korporacije, TechChurch je primetio da je Apple naveo da će kompanija pristupiti generativnoj veštačkoj inteligenciji na „oprezan i promišljen“ način, što sada možemo videti iz dostupnih oglasa za posao.

Uskoro treba da počne i Apple godišnja konferencija za programere WWDC, te od 5. juna možda vidimo i neke novine na AI polju, ali zasad ne izgleda kao da će to biti velike stvari.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. MegaSkot

    Sad jos samo da im postave kancelarije u Walmart-u i to je to.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi