CEO Jensen Huang: Nvidia ne bi postojala bez kompanije TSMC

Nvidia i TSMC, imaju mnogo toga da zahvale jedna drugoj. Ova prva je to i priznala bez mnogo ustručavanja, uz veliku zahvalnost

CEO Jensen Huang: Nvidia ne bi postojala bez kompanije TSMC

Dve kompanije, Nvidia i TSMC, imaju mnogo toga da zahvale jedna drugoj. Ova prva je to i priznala ovoj bez mnogo ustručavanja, uz puno zahvalnosti. Na prestižnoj ceremoniji u Tajpeju 9. novembra, osnivač Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC), Morris Chang, odlikovan je Inauguralnom Li Kuo-Ting nagradom, priznanjem za njegov izuzetan doprinos razvoju nauke i tehnologije na Tajvanu, prenosi DigiTimesAsia.

Na događaju su bili prisutni istaknuti lideri u tehnološkoj industriji, uključujući osnivača Nvidije i njenog izvršnog direktora Jensena Huanga, koji je istakao ključnu ulogu TSMC-a u postojanju Nvidije.

Tokom svog govora, Huang je izrazio duboko poštovanje prema Morrisu Changu, navodeći: “Nvidia ne bi bila moguća bez TSMC.” On je TSMC-u pripisao status izuzetne i neverovatne kompanije koja se neprestano prilagođava promenama potreba svojih klijenata. Prema Huangu, podrška TSMC-a bila je ključna u izgradnji Nvidia-e, omogućavajući kompaniji da predvodi revoluciju u veštačkoj inteligenciji i preoblikuje tehnološku industriju.

Nvidia: TSMC je kompanija za koju nema prepreka

Huang se prisetio svog prvog sastanka s Morrisom Changom, stavljajući naglasak na korporativno upravljanje i integritet. Opisao ih je kao kompaniju koja može “skakati kroz obruče”, aludirajući na izuzetnu sposobnost ispunjavanja raznovrsnih zahteva klijenata.

CEO Nvidije pripisao je svom partneru glavnu ulogu u napredovanju GPU-ubrzanog računarstva, tvrdeći da bez TSMC, Nvidia ne bi dostigla trenutne visine. Istakao je neuporediv uticaj svog partnera, navodeći tri značajna čuda: prilagođavanje čipova hiljadama klijenata, masovnu proizvodnju uz maloprodajnu prilagodljivost, i brzo napredovanje u tehnologiji čipova.

Kao što smo juče pisali, Nvidia je pronašla način da šalje visokoperformantne GPU-ove u Kinu, prevazilazeći ažurirane restrikcije izvoza SAD-a na čipove za veštačku inteligenciju. Navodno, budući H20, L20 i L2 GPU-ovi su dizajnirani da zaobiđu ove restrikcije i trebali bi ući u masovnu proizvodnju u narednom mesecu.

Osnova uspeha, kako je istaknuto tokom ceremonije, vezana je za K. T. Li, vizionarskog državnika i fizičara poznatog kao “Arhitekte tajvanskog ekonomskog čuda”. Morris Chang pripisao je Li-u značajnu ulogu u svom povezivanju 1976. godine, regrutovanju u Tajvan i osnivanju kompanije 1987. godine. Chang je istakao: “Bez K. T. Li-a, TSMC ne bi postojao.”

Nagrada Li Kuo-Ting, predstavljena od strane Fondacije K. T. Li za razvoj nauke i tehnologije, priznaje pojedince sa izuzetnim doprinosom u oblasti nauke i tehnologije.

Mark Liu, predsednik TSMC-a, odgovarao je na pitanja medija nakon događaja, potvrđujući da će njihova tehnologija od 1,4 nanometra ostati u Tajvanu, čime se potvrđuje opredeljenje kompanije za unapređenje proizvodnje poluprovodnika na domaćem terenu.

Ceremonija i priznanja naglašavaju dubok uticaj Morrisa Changa i TSMC-a na globalnu tehnološku sliku.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi