Nvidia RTX 4070 Ti Super je izgleda sasvim novi hibridni model grafičke karte

Uoči svetskog tehnološkog sajma CES 2024, dobijamo pogled na Nvidia RTX 4070 Ti Super što je izgleda skroz novi, hibridni model grafičke karte ove kompanije

Nvidia RTX 4070 Ti Super je izgleda sasvim novi hibridni model grafičke karte

Jedno od najvećih tehnoloških imena, kompanija Nvidia sprema svoju novu RTX Super liniju grafičkih karti, koja će verovatno biti lansirana na predstojećem CES sajmu početkom 2024. Uoči ovog događaja, insajderi dele informacije o tome šta možemo očekivati na sajmu, a među njima je i izgleda i novi hibridni model grafičke karte ove kompanije odnosno Nvidia RTX 4070 Ti Super.

Da, dobro ste pročitali, ime jednog od novih modela grafičkih karti izgleda sadrži dve oznake koje se koriste u nomenklaturi dva različita modela: i „Ti“, i „Super“. Ovu informaciju otkrio je insajder pod Twitter (X) imenom @Zed__Wang. On je podelio sliku gde se vidi deo navodnog pakovanja za jednu od predstojećih Nvidia grafika, i na njemu zaista kao logo modela piše Ti Super, što izgleda znači da dobijamo hibridni model.

Iako nije u pitanju slika kompletne kutije, deluje da je dizajn autentičan. S obzirom na to da Nvidia nikada ranije nije spojila ove dve reči u jedno ime modela, vest deluje zaista zbunjujuće.

Jedno od pitanja koje ona otvara je i mogućnost da je kompanija napravila pogrešne korake sa svojom RTX 4000 linijom. „Ti Super“ nismo sretali nikada ranije, te sada Nvidia „budži“ hibrid koji bi trebalo da pokrije nedostatke drugih modela Super linije. Uz to Nvidia RTX 4080 Super model navodno takođe stiže kako bi rešio probleme drugih, odnosno tešku situaciju u vezi sa prodajom osnovne RTX 4080 grafike.

https://twitter.com/Zed__Wang/status/1721740139515510787

Kompletna serija uopšteno gledano, zajedno sa najnovijim informacijama, trenutno ima više pitanja nego odgovora, s obzirom na to da i dalje nisu poznate ni specifikacije, ni cene predstojeće Super linije grafičkih karti.

Kada sve saberemo, izgleda da nova linija grafika zasnovana na Ada Lovelace arhitekturi izgleda neće biti preterano svetla tačka u Nvidia karijeri.

Takođe, čak ni informacije o izlasku nove serije u kojima bi trebalo da se nađe i nova Nvidia RTX 4070 Ti Super grafička karta, nisu zvanične i, i dalje nije sigurno da ćemo ih zaista zvanično videti tokom predstojećeg CES sajma. Do početka sajma koji se održava u januaru 2024, ostaje nam da čekamo, a u međuvremenu možda stignu nove insajderske, ali i neke zvanične najave.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi