ChatGPT uveliko pomaže Amazon radnicima

Menadžment kompanije Amazon želi da iskoristi ogroman potencijal alata ChatGPT i mogućnosti njegove primene u svakodnevnom radu.

ChatGPT uveliko pomaže Amazon radnicima

Chat bot zasnovan na veštačkoj inteligenciji je zbog svojih karakteristika postao široko rasprostranjen u skoro svim oblastima digitalnog poslovanja. Njegove mogućnosti nisu prošle neopaženo menadžerima kompanije Amazon. Brzo su odlučili da isprobaju ChatGPT u više različitih radnih operacija, a glavnu reč prilikom testiranja imali su radnici.

Alat je najpre isproban u procesu davanja odgovora na intervjuu kandidata koji konkurišu za posao u kompaniji Amazon. Paralelno sa ovim testom, Chat GPT je upotrebljen prilikom kreiranja softverskog koda i pravljenja dokumentacije za obuku zaposlenihpiše Insider.

Kakvo je mišljenje radnika?

Jedan od radnika je u internoj Slack komunikaciji napisao da je Amazon Web Services oformio grupu stručnjaka koja se svakodnevno bavi uticajem veštačke inteligencije na rad ovog cloud servisa. Tokom istraživanja je otkriveno da se ChatGPT dobro pokazao u procesu odgovaranja na pitanja korisnika Amazon Web Services, jer je većina odgovora zasnovano na javno dostupnim informacijama. Iz kompanije kažu da je AI program bio „odličan“ i prilikom kreiranja dokumenata za obuku zaposlenih i „vrlo koristan“ u komplikovanom procesu stvaranja korporativne strategije.

„Chat GPT se pokazao odličnim tokom pisanja vodiča za rešavanje problema unutar baze podataka Amazon Web Services i dobro je odgovarao na korisnička pitanja. Alat je sposoban da prepozna potrebe klijenta“, reči su jednog radnika kompanije Amazon. Uostalom, Microsoft, koji je nedavno obnovio investicije u kompaniju OpenAI, koja je razvila ChatGPT, planira da integriše ovaj jezički model u svoj Bing pretraživač.

Šta nije dozvoljeno prilikom korišćenja ChatGPT?

Menadžment kompanije Amazon motiviše zaposlene da koriste veštačku inteligenciju u svakodnevnom radu, ali im je istovremeno sugerisano da ne dele poverljive informacije o kompaniji. Radnici kažu da su impresionirani mogućnostima AI alata. Primećuju i da postoji jedna oblast u kojoj je ChatGPT loše snalazi, a to je „rep obračun“. Izgleda da je stvaranje stihova koji su karakteristični za ovaj muzički žanr i odgovaranje na njih svojstveno jedino kreativnim kapacitetima ljudskog mozga.

„ChatGPT se pokazao kao dobar, ali ne i više od toga“, rekao je jedan od radnika kompanije Amazon.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi