Elon Musk nastavlja sa obaranjem vrednosti kompanije X

X Holdings, kompanija koja je ranije bila poznata kao Twitter, a koju je Elon Musk kupio za 44 milijarde dolara, doživela je još jedno smanjenje vrednosti

Elon Musk nastavlja sa obaranjem vrednosti kompanije X

X Holdings, kompanija koja je ranije bila poznata kao Twitter, a koju je Elon Musk kupio za 44 milijarde dolara, doživela je još jedno smanjenje vrednosti od strane Fidelity-ja, jednog od njenih glavnih investitora.

Prema nedavnoj informaciji, Fidelity je smanjio vrednost svojih X akcija za 10,7% u novembru 2023. godine, čime je ukupno smanjenje vrednosti dostiglo 71,5% od kada je Elon Musk preuzeo Twitter, javlja Axios. Ovo znači da Fidelity sada procenjuje vrednost X samo na 12,5 milijardi dolara, što je manje od trećine onoga što je za nju plaćeno.

Elon Musk nastavlja sa neozbiljnim potezima

Smanjenje vrednosti dolazi usred rastućih izazova za X, koja se suočava sa bojkotima od strane oglašivača, negativnim reakcijama korisnika i regulatora, kao i konkurencijom drugih društvenih medija. U novembru je Elon Musk izazvao kontroverzu kada je rekao kritičarima X-a da “odu u pi**u materinu” uživo u intervjuu za New York Times.

Vrednost koju Fidelity dodeljuje X možda ne odražava stvarne finansijske performanse, s obzirom da ovaj gigant mutualnih fondova nema pristup knjigama ove privatne kompanije.

Drugi akcionari mogu imati drugačije stavove o vrednosti X-a. Međutim, Fidelity-jeva smanjenja ukazuju na to da X ima problema da ispuni visoka očekivanja postavljena pred nju, za ionako preplaćenu kompaniju Twitter.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi