Google menja Android logo

Novi Android logo kompanije Google, doživeće promene koje menjaju popularni identitet, tako da sad dobijamo 3D sliku poznatog zelenog robota

Google menja Android logo

Kompanija Google odlučila se da menja Android logo za svoj operativni sistem. Njegov zaštitni znak robot se tokom godinja menjao, da bi mu na kraju ostala samo glava – ovog puta glava ostaje, ali će biti u 3D formatu, piše 9to5Google.

Nova robotska glava je slična prethodnoj, ali zbog novog 3D formata, sada traži drugačije senke i odsjaje svetlosti, čime se novi efekti bolje ističu.

Osim toga, dešava se još jedna istorijska promena u tipografiji. Android logo je još od 2008. godine sadržao sva mala slova u svom nazivu, uključujući i početno. Sada se ova duga tradicija menja, jer početno slovo postaje veliko A. Font slova je takođe malo drugačiji, pa se vidi da su slova „n“ i „r“ skoro potpuno zaobljena, što podseća na stil iz pomenute, davne 2008. godine.

Google polako ali sigurno predstavlja novo Android brendiranje

Nova 3D robotska glava pojavila se još na ovogodišnjem tehnološkom sajmu CES u januaru, ali ona je i dalje bila prikazana pored standardnog logotipa operativnog sistema.

Zatim se, izgleda novi zaštitni znak, pojavio ponovo na Google godišnjoj konferenciji I/O 2023, a sada se on nalazi i na reklamama za Android i Google aplikacije na Samsung Galaxy S23 Ultra i Samsung Galaxy Flip 4 telefonima.

Predstavnici kompanije su u izjavi potvrdili da ovo postaje novina, ali i da će kompanija u narednim mesecima podeliti još novih stvari.

S obzirom na to da se sam operativni sistem tokom godina menjao, kako u pogledu funkcija, tako i kroz interfejs, vremenom se jednostavno menjao i identitet samog brenda. Kako vreme nastavlja da teče, očigledno se nekih starih navika moramo odreći i na svakih nekoliko godina očekivati novi, možda nekad i ružniji estetski izgled stvari koje rado koristimo.

Kako vama deluje novi Android izgled?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi