Meta testira AI alate za reklame

Nakon Google i kompanija Meta ulazi u trku implementiranja proizvoda koji funkcionišu po principu veštačke inteligencije, kreće prvo sa oglasima

Meta testira AI alate za reklame

Meta je najavila da kreće da testira alate za reklamiranje zasnovane na generativnoj veštačkoj inteligenciji koji će kreirati sadržaj poput pozadine slika i varijacije pisanog teksta, prenosi Reuters sa konferencije za novinare u Njujorku.

Rukovodioci kompanije su na konferenciji odbili da preciziraju koliko će oglašivača biti pozvano, sugerišući samo da će to biti mala grupa.

Kako su rekli, Meta je od ranije planirala da u julu dozvoli pristup većem broju oglašivača i integriše neke od funkcija u reklame opšte namene kasnije tokom godine.

Ova najava znači da će Meta krenuti u uvođenje proizvoda koji koriste veštačku inteligenciju koja prvo mora da obradi ogromno skladište podataka kako bi generisala novi sadržaj poput umetnosti, proze i softverskog koda.

Najava kompanije Meta stiže samo dan nakon što je njen glavni rival za reklame – Google saopštio da počinje da nudi integraciju veštačke inteligencije u svoje proizvode za pretragu, elektronsku poštu i fotografije.

Od prethodne jeseni, svedoci smo prave svetske pomame za veštačkom inteligencijom i njenim implementiranjem u najrazličitije proizvode, otkako je startap kompanija OpenAI lansirala svoj četbot ChatGPT. Sve više kompanija sada ulaže u alate i proizvode zasnovane na veštačkoj inteligenciji, ne samo zbog njene popularnosti, već očito i zbog opstanka na tržištu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi