Ming Či-Kuo: iPhone isporuke u 2024. godini će pasti i do 15 posto

Poznati Apple analitičar Ming Či-Kuo predviđa da će iPhone isporuke u 2024. godini opasti čak i do 15 posto, a kompanija je navodno smanjila i nabavku čipova

Ming Či-Kuo: iPhone isporuke u 2024. godini će pasti i do 15 posto

Najnovija anketa o lancu snabdevanja na tržištu koje je obavio poznati analitičar Ming Či-Kuo sugeriše da Apple nije toliko optimističan u pogledu isporuka telefona u 2024. godini. U pitanju je navodno toliko smanjenje, da će iPhone isporuke u 2024. opasti i do 15 posto.

Kupertinska kompanija je navodno smanjila i nivo proizvodnje poluprovodničkih komponenti kod svojih dobavljača takođe za 15 procenata. Kuo kaže da će to uticati na pad od 10 do 15 procenata za iPhone isporuke koje obuhvataju i predstojeću iPhone 16 seriju telefona, posebno u poređenju sa brojevima isporuka u prethodnoj, 2023. godini.

Uz to, ne treba zaboraviti da se Apple suočava sa padom prodaje u Kini, gde nedeljne isporuke opadaju za 30 do 40 kada se posmatra godišnji nivo. Razlog za to je, prema analitičaru, između ostalog, i to što su sklopivi telefoni, odnosno oni sa savitljivim ekranima, ali i funkcije generativne veštačke inteligencije, dostigle visoke prodajne tačke za korisnike u Kini.

Apple trenutno ne nudi ni jedno, ni drugo, što je veliki nedostatak kada se pogleda ostatak tehnoloških kompanija koje u poslednje vreme unapređuju svoju ponudu upravo u tom segmentu.

Kada su u pitanja predviđanja za budućnost u pogledu dodavanja ovakve vrste proizvoda i funkcija u svoj asortiman, Kuo ni ovde ne vidi svetlo na kraju tunela, jer veruje da Apple neće doneti nikakve velike promene u dizajnu ili AI funkcije na iPhone telefonima do 2025. To će verovatno još više smanjiti obim njihove isporuke, tvrdi analitičar.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi