Platne kartice sa OLED ekranom – da potrošite još više nego što ste planirali

Ako ste mislili da smo doživeli vrhunac kapitalizma, varate se jer on nastavlja da cveta, o čemu govore i platne kartice sa OLED ekranom koji svetli dok plaćate

Platne kartice sa OLED ekranom – da potrošite još više nego što ste planirali

Ukoliko nemate osećaj da trošite novac dok koristite komad plastike, odnosno platne kartice, ubuduće bi to moglo još više da dođe do izražaja ili naprotiv da vam kratkoročno zadovoljstvo, pod uslovom da lako upadate u zamke konzumerizma. Naime, finansijsko-tehnološka kompanija Sentry Enterprises predstavila je novu inovaciju u obliku platforme nazvane Radiance, koja ugrađuje upečatljive OLED ekrane u platne kartice, koji svetle prilikom plaćanja.

Na ovaj način, izdavači platnih kartica mogu da istaknu svoje logotipe i specifični dizajn u svetlucavim bojama koji će doći do izražaja pri svakom plaćanju karticom ili beskontaktnoj transakciji. Sentry se nada da će ovaj korak pomoći bankama da pojačaju svoje brendove i povećaju angažovanost korisnika.

Druge svetleće kartice na tržištu nisu ni blizu“, ponosno je izjavio izvršni direktor kompanije, piše TechSpot. „Radiance-ov patentirani proces kapsulacije kartice, integrisan sa OLED tehnologijom, redefiniše opseg opcija grafičkog dizajna“.

Možda zvuči kao trik, ali ima i suštine. Pošto kartica očigledno nema bateriju, onoa svetli samo kada je u dometu EMV beskontaktnog plaćanja, pružajući korisnicima informacije o plaćanju. Energija se crpi iz čitača kartica uz pomoć NFC tehnologije.

Sentry tvrdi da Radiance koristi „patentirani proces kapsulacije kartice“ koji omogućava živopisnim OLED ekranima da budu trajno ugrađeni unutar tela kartice, proizvodeći izdržljive jedinice bez delaminacije koje mogu da izdrže tešku upotrebu. Platforma je dizajnirana da se integriše bez problema sa Visa, Mastercard i postojećim POS sistemima, dok, kako tvrdi kompanija, ispunjava stroge sigurnosne sertifikate.

Iako Sentry to eksplicitno ne navodi u svom saopštenju za medije, OLED tehnologija ovde je verovatno fleksibilna. Uostalom, platne kartice su dizajnirane da tolerišu zloupotrebu, čak i pomalo savijanja. Savitljivi OLED ekrani su danas prava senzacija u Windows laptopovima, a kako tehnologija napreduje, nije iznenađenje što se pojavljuje i na svakodnevnim predmetima.

S druge strane, Radiance je pozicioniran kao fleksibilno rešenje za banke i proizvođače kartica. Za njihove izdavače nudi hrabar način da privuku pažnju korisnika i izgrade lojalnost kroz premijum, interaktivna iskustva plaćanja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Proizvođači kartica, s druge strane, mogu proizvoditi Radiance proizvode putem postojeće opreme sa minimalnom prepravkom. Iako dostupnost za potrošače još nije objavljena, koncept bi mogao da naiđe na ranu podršku među inovativnim neo-bankama željnim da se izdvoje svojim ponudama, neretko konzumerističke prirode.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. Prisloniš NFC čitaču preko Card reader Android aplikacije i ima da svetli za sve pare! 😂

  2. GPSSerbia

    I sada ce reizdavanje kartice, za nas skromne koji ne zelimo efekte, kostati 3000 umesto 300 dinara.

  3. MegaSkot

    Jos uvek naplacuju izdavanje kartice? :eek:

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi