Popravljen Facebook bag koji je automatski slao zahteve za prijateljstvo

Kompanija Meta, u čijem vlasništvu je Facebook, objavila je da je ispravljen bag koji je svima čiji ste profil posetili automatski slao zahteve za prijateljstvo

Popravljen Facebook bag koji je automatski slao zahteve za prijateljstvo

Ukoliko ste bili među korisnicima mreže Facebook koji su primetili da dobijaju potvrde zahteva za prijateljstvo od ljudi kojima taj zahtev nikad nisu poslali, možete da odahnete, jer je to bio Facebook bag koji je sada popravljen, prenosi The Daily Best.

Kompanija Meta je uputila i izvinjenje korisnicima zbog neprijatnosti koje su eventualno doživeli.

Naime, korisnici ove mreže prijavili su da je njhov Facebook nalog sam slao zahteve za prijateljstvo kada bi posetili bilo čiji profil. To je bio bag koji je, prouzrokovao, kako zabavu, tako i zbunjenost i neprijatnosti. Neki od korisnika su komentarisali da je „Facebook onemogućio špijuniranje drugih korisnika“, jer se na ovaj način otkrilo čije ste profile posećivali, te su neki od njih mogli da se „izblamiraju“ ukoliko nisu imali dovoljno hrabrosti da naprave ovakvu onlajn interakciju.

Uprkos simpatičnoj šteti koja je mogla da nastane iz greške, javila se i ona malo problematičnija, jer se dešavalo da je Facebook slao zahteve ljudima koje su korisnici pokušavali da blokiraju.

Meta je potvrdila da se potkrala greška u nedavnom ažuriranju aplikacije i uz izvinjenje saopštila da je greška sada popravljena.

Vest o ovakvom bagu dolazi nedugo po najavi kompanije da će otpustiti još barem deset hiljada zaposlenih, odnosno oko čak 13 procenata radne snage u ovoj firmi, što može da ukaže na to da ne bi trebalo da nas začudi ukoliko se broj bagova u budućnosti poveća.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi