Procurilo 2500 stranica Google SEO dokumentacije, otkrivajući tajne pretrage

Čak 2500 stranica Google SEO dokumentacije otkriva osetljive informacije o načinu rada pretrage, protivrečeći prethodnim tvrdnjama kompanije

Procurilo 2500 stranica Google SEO dokumentacije, otkrivajući tajne pretrage

Proboji podataka nisu novost u tehnološkom svetu, ali ponekad se pojavi curenje koje je toliko ogromno da promeni celu industrijsku scenu. Takav je slučaj sa Google-om, gde je procurelo preko 2.500 stranica Google SEO dokumentacije, otkrivajući tajne o funkcionisanju njihovog pretraživača.

Početkom maja, Rand Fishkin, suosnivač marketing istraživačkog sajta SparkToro, anonimno je dobio hiljade stranica Google Search API dokumenata. Ovi dokumenti otkrivaju osetljive informacije o operacijama pretraživača. Iako su podaci tehnički, Fishkin i osnivač iPullRank-a, Mike King, potvrdili su njihovu autentičnost.

Ova dokumentacija sadrži informacije koje protivreče tvrdnjama Google-ovih predstavnika, uključujući negiranje zasebnog rangiranja poddomena. Mia Sato iz The Verge-a pokušala je dobiti komentar od Google-a, ali nije bilo odgovora. Iako su Fishkin i King dobili odgovor, Google nije osporio autentičnost curenja.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Poslednjih godina, velike kompanije kao što su AT&T i T-Mobile suočile su se sa krađom korisničkih podataka, dok je društvena mreža X (pre Twitter) bila pogođena napadom 2022. godine. Ponekad, curenja mogu poslužiti kao marketinški podsticaj, kao što je slučaj sa nedavnim curenjem informacija o Google Pixel 9 liniji.

Google Search ima mnogo više korisnika u poređenju sa drugim pretraživačima, ali uskoro bi mogla imati konkurenciju u vidu OpenAI. Google i dalje dodaje AI elemente svojim rezultatima pretrage, što je deo njihove strategije da integriraju Gemini u svoj ekosistem. Konkurencija je uvek dobra, a mnogi korisnici smatraju da je vreme za promene, pogotovo nakon gašenja funkcije keširanih linkova u pretrazi, prenosi Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. :traži po netu da skine, ali ne nalazi: 😏

  2. illidan

    probaj u google search

  3. ma i duck i startpage ga kriju ko zmija noge 😂

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi