Racija u Nvidia kancelarijama u Francuskoj navodno zbog sumnje na "antikonkurentsku praksu"

Zbog sumnje „antimonopolskih organa“ na umešanost u takozvanu antikonkurentsku praksu, u Francuskoj navodno pretres i racija u Nvidia kancelarijama

Racija u Nvidia kancelarijama u Francuskoj navodno zbog sumnje na "antikonkurentsku praksu"

Francuski organi reda pretresli su kancelarije preduzeću za koje su sumnjali da se bavi antikonkurentskom praksom, ali u saopštenju nisu naveli detalje akcije. Međutim, u pitanju je navodno racija u Nvidia kancelarijama zbog antikonkurentnosti u sektoru grafičkih karti, tvrdi WSJ.

Kompanija je odbila da daje bilo kakvu izjavu u vezi sa ovim događajima, prenosi Bloomberg.

Ipak, francusko antipomopolsko telo u saopštenju na sajtu navodi da racije ne pretpostavljaju postojanje kršenja zakona i da se to može utvrditi samo potpunom istragom slučaja ukoliko se ispostavi da je to potrebno.

Vlasti u Francuskoj navodno su pokazale zabrinutost zbog Nvidia zbog dominacije u tehnološkom sektoru, koja bi tako mogla da isključi manja preduzeća i startap firme. Zbog toga je Nvidia sada izgleda predmet istrage.

Trenutno postoje ograničene informacije o tome šta se zapravo dogodilo, a sumnje na tzv. antikonkurentske prakse mogu biti ništa drugo do lažna uzbuna.

Činjenica je da Nvidia u poslednje vreme privlači veliku pažnju u GPU ali i segmentu veštačke inteligencije, zahvaljujući kojima zarađuje milijarde dolara čistog profita. To se izgleda ne sviđa baš svima, pa je kompanija trenutno pod lupom organa za sprovođenje zakona što eventualno može da joj donese loš publicitet.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi