Retro Apple patike iz devedesetih na prodaji za 50.000 dolara

Za „samo“ 50.000 dolara na prodaji su retro Apple patike iz devedesetih godina, čime se penju na listu preskupih, a za neke i precenjenih proizvoda ove firme

Retro Apple patike iz devedesetih na prodaji za 50.000 dolara

Starinski proizvodi, neretko prestižući one moderne umeju da dostignu cenu do neba – tako su retro Apple patike iz devedesetih postale još proizvod ove američke kompanije koji je preskup pošto im je cena dostigla 50.000 dolara.

Poslednjih godina, retro ili takozvani vintidž proizvodi i to posebno kompanije Apple nalaze se na listi sigurno preskupih proizvoda, a mnogi bi rekli i precenjenih. Na toj listi se sada nalazi i izuzetno redak većinski beli par patika iz prošlog veka. One veoma podsećaju na današnje bele, kožne patike kao što su Nike Air Force ili noviji modeli belih Puma patika. Na njima crnim slovima piše „Apple“ i imaju poznati logo jabuke, ali u šarenom izdanju.

Sotheby’s, britansko-američka firma i jedan od najvećih svetskih brokera likovnih i dekorativnih umetnosti, nakita i kolekcionarskih predmeta po pomenutoj ceni prodaje ovaj par patika čiji je naziv Omega Sports Apple. One su, kako tvrdi broker, u novom stanju i u originalnom pakovanju, ali imaju habanje u skladu sa godinama.

Nesavršenosti uključuju svetle tragove na delovima za prste, i to što su požutele oko međuđona i tamo gde se nalazi lepak.

Njihova veličina je muška i u američkoj veličini od 10,5, što je u stvari broj 44 u Evropi. Pakovanje uključuje par crvenih pertli, a same patike bile su prilagođene za zaposlene u Apple kompaniji sredinom devedesetih godina prošlog veka.

Ovo nije prvi put da se retro Apple obuća prodaje po cenama koje ljude ostavljaju zatečenim, posebno dok je u mnogim delovima sveta u toku ekonomska kriza. Tokom 2020. par Omega Sports Apple patika je uvršćen u ponudu aukcijske kuće Heritage, a posle 20 ponuda prodat je za 9.687 dolara. Još jedan sličan par pronađen je na garažnoj rasprodaji u Kaliforniji 2016, a u aukcijskoj kući početna cena je bila 30.000 dolara.

Prošle nedelje je sa druge strane, po još jednoj suludoj cifri prodat prvi iPhone sa 4GB za skoro 200 hiljada dolara. Ovaj uređaj je, dok je bio aktuelan pre skoro 16 godina, koštao oko 400 dolara.

Ipak, visoke cene ne važe samo za starinske Apple proizvode. Kompanija je ove godine predstavila svoj novi uređaj, Apple Vision Pro naočare proširene realnosti koje će prodavati za 3500 dolara, a za jedne naočare korisnici mogu kupiti nekoliko drugih uređaja.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Poolmaker


    View image at the forums

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi