Koliko Apple uređaja možete da kupite za jedne Vision Pro VR naočare?

Apple Vision Pro AR/VR naočare koštaju čak 3.499 dolara, a po toj ceni je moguća ozbiljna kupovina više Apple uređaja različih kategorija

Koliko Apple uređaja možete da kupite za jedne Vision Pro VR naočare?

Sveže predstavljene Apple Vision Pro AR/VR naočare juče su obelodanjene na konferenciji WWDC 2023, a uz prikazane mogućnosti, ispratila ih je visoka cena po kojoj će one one biti u prodaji. Iako je bilo očekivano da će nove AR/VR naočare biti skupe, možda čak i precenjene, deluje da je visoka cena iznenadila sve. Kako biste dobili malo bolju perspektivu o tome koliko su izgleda kao da je kompanija Apple sada preterala jer se po njihovoj ceni može kupiti mnogo drugih Apple uređaja.

Najavljena cena je 3.499 USD, a za tu količinu novca u Srbiji je moguće kupiti jedan solidan polovni automobil ili vanprosečan gejming laptop.

Međutim, za nešto realnije upoređivanje – možemo da se zapitamo koliko je konkretno Apple proizvoda moguće kupiti po ceni samo jednih Apple AR/VR naočara? Jako mnogo, a sajt Mashable je izračunao njihov tačan broj.

Naime, po ceni samo jednih Apple naočara moguće je kupiti više komada od sedam različitih vrsta uređaja, u zavisnosti od njihovog tipa.

Pod pretpostavkom da neko želi da potroši ozbiljnu količinu novca na više istih uređaja računica bi izgledala otprilike ovako:

  • 140 komada trekera AirTags – odnosno 35 pakovanja od po četiri komada, čija je cena 99 dolara po pakovanju.
  • 5 tableta iPad Air, čije je pojedinačna cena 599 dolara.
  • 3 laptopa MacBookAir veličine ekrana 13 inča, pri čemu jedan košta 1099 dolara.
  • 4 iPhone 4s telefona, od kojih jedan košta 799 dolara
  • 6 AirPod Max slušalica, cena jednog para je 549 dolara
  • 14 pari slušalica AirPod Pro, od kojih cena jedog para iznosi 249 dolara
  • 8 Apple pametnih satova, pri čemu jedan košta 399 dolara

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi