Rivalitet u Kini: Isporuke električnih vozila rastu dok BYD pokreće novi hibrid

Kineski rivali Tesla objavili su povećanje isporuka u maju, dok BYD pokreće novi hibridni automobil s dometom od 2100 kilometara. Pročitajte više o najnovijim podacima o isporukama električnih vozila i najavama u Kini

Rivalitet u Kini: Isporuke električnih vozila rastu dok BYD pokreće novi hibrid

Tesla rivali u Kini su tokom vikenda prijavili isporuke za maj, gde su Nio i novi proizvođač Zeekr postavili mesečne rekorde. Li Auto, XPeng i div BYD takođe su zabeležili povećanje isporuka u poređenju sa aprilom.

Glavni rival Tesla automobila, BYD, prodao je 331,817 električnih vozila u maju, što je porast od 5,9% u odnosu na april i 38,1% u odnosu na prošlu godinu. Iako je to ispod rekordnih 341,043 vozila iz decembra, BYD je zabeležio rekordnu prodaju od 184,093 plug-in hibrida (PHEVs) i 146,395 potpuno baterijskih električnih vozila (BEVs).

BYD je 28. maja predstavio svoju petu generaciju hibridne električne tehnologije koja može preći 2,100 kilometara sa punom baterijom i rezervoarom. Ovo je dvostruko više od dometa tipičnih hibridnih automobila na američkom tržištu.

Tesla u Kini beleži pad, dok BYD prodaja raste

BYD je takođe prikazao nove modele Qin L i Seal 06 sa najnovijom hibridnom tehnologijom, čija cena počinje od ispod 14,000 dolara. BYD je počeo isporuke modela Qin L i Seal 06 krajem maja, zajedno sa potpuno električnim crossoverom Sea Lion 07, koji je konkurent Tesla Model Y.

Li Auto je isporučio 35,020 vozila u maju, što je rekord za 2024. godinu. To je porast od 35.8% u odnosu na april i 23.85% u odnosu na prošlu godinu. Prodaja modela L6 SUV je ključna, jer je Li Auto isporučio preko 16,000 L6 SUV-a od početka isporuka 24. aprila.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Nio je isporučio 20,544 vozila u maju, što je porast od 31.5% u odnosu na april i 233.8% u odnosu na prošlu godinu. Nio je 15. maja lansirao Onvo L60 EV, prvi model iz svoje pristupačne podmarke, ciljajući na Tesla Model Y.

XPeng je isporučio 10,146 vozila u maju, što je porast od 8% u odnosu na april i 35.2% u odnosu na prošlu godinu. XPeng je najavio da će predstaviti prvi model iz svoje pristupačne podmarke Mona u junu.

Zeekr, deo Geely grupacije, postavio je rekord sa 18,616 isporuka u maju, što je porast od 15.7% u odnosu na april i 114.5% u odnosu na prošlu godinu.

U Q2, BYD je spreman da ponovo preuzme krunu za potpuno električna vozila od Tesla, dok ostali rivali nastavljaju da jačaju svoju poziciju na tržištu, prenosi Investors.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. srkiller

    Toyota je to shvatila na vreme, da je EV-only najgore moguce ulaganje, kako za kupce, tako i za proizvodjace...i da je buducnost u hibridima (isto vazi i za Hondu).
    Vodonik i ostalo sto su predstavljali poslednjih godina je jos uvek SciFi iskreno.
    Steta sto vise nemaju u ponudi nove modele sa 4-cyl, a da nisu hibrid, samo 3-cyl ako hoces samo na benzin, ali nije do njih... vec u regulativama koje su sve ostrije.
    Pisem o nasem trzistu, gde je najjaci petrol only trenutno 1.5L 3-cyl... u corroli sedan i mozda Yarisu.
    poslednji 4-cyl toyota motori od 1.6 vvt-i od 132KS ce biti na ceni sigurno.. isto vazi i za Hondu i njene non -Hybrid modele od pre, 1.4.. 1.8...vtec

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi