Samsung odbio da isporuči ekrane za nove iPhone SE4 telefone

Samsung je povukao ponudu za isporuku ekrana koji će se ugrađivati na predstojeći iPhone SE4 zbog zahteva kompanije Apple u vidu nerealno niske cene

Samsung odbio da isporuči ekrane za nove iPhone SE4 telefone

Apple priprema novi iPhone SE telefon 4. generacije iz klase pristupačnih iPhone modela. Prema informacijama iz više izvora, Apple će opremiti predstojeći telefon istim ekranom koji je koristio za iPhone 13.

Prošlog meseca smo izvestili da tri kompanije: BOE, Samsung Display i Tianma, pokušavaju da dobiju posao oko isporuke ekrane za iPhone SE 4. Samsung Display je ponudio najnižu cenu za panel od 30 USD, a slede BOE i Tianma, koji su licitirali sa 35 USD i 40 USD respektivno. Međutim, Apple nije bio spreman da plati više od 20 USD po jedinici.

iPhone SE4 neće imati Samsung ekrane

Prema novom izveštaju koji prenosi IT Home, Samsung Display se povukao iz pregovora zbog problema u vezi sa ponuđenom cenom koja je nerealno niska. Kao reakciju na ovaj potez južnokorejskog giganta, Apple je sklopio posao sa drugim najboljim ponuđačem, kompanijom BOE, koji će snabdeti ekranima iPhone SE4 generaciju telefona. Navodno, BOE će isporučiti  panel po pojedinačnoj ceni od 25 USD.

Ostaje nejasno kako Samsung Display, uprkos tome što je u prvom krugu ponudio ubedljivo najnižu cenu, nije mogao još malo da spusti cenu i osvoji ovaj prilično vredan posao već je takoreći prepustio posao konkurentu. Kompanija BOE, koja je prošli put licitirala 5 USD više od kompanije Samsung Display, uspela da spusti cenu ispod one koju je ponudio južnokorejski gigant. U svakom slučaju, suština je da Samsung Display neće isporučivati ekrane za iPhone SE 4, što je prilično unosna, a ipak propuštena prilika za kompaniju.

Imajući to u vidu, Samsung Display se povukao iz pregovora jer je verovatno shvatio da bi bilo bolje da se fokusira na isporuku ekrana za iPhone 15 seriju i zaradi više na njemu, nego da preusmeri fokus na snabdevanje jeftinih panela za iPhone SE 4, gde je profit ionako mali.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi