Samsung sprema Exynos 2300 sa devet CPU jezgara

Prema novim informacijama koje su procurele, Samsung sprema Exynos 2300, svoj novi vodeći čipset koji treba da se suprotstavi Snapdragon 8 Gen 2 konkurenciji.

Samsung sprema Exynos 2300 sa devet CPU jezgara

Iako je Samsung po prvi put posle mnogo godina unificirao ponudu čipsetova za svoju premijum Galaxy S seriju telefona na globalnom nivou, izgleda da ova kompanija ne planira da odustane od Exynos brenda. Prema novim informacijama koje ne dolaze iz zvaničnih kanala, Exynos 2300 je novi premijum čipset koji Samsung razvija.

U novim informacijama koje prenosi IT Home navodi se da su poznati svi detalje o novom čipu i kakve će specifikacije ponuditi. Naravno, niko ne očekuje da je sada moguće uporediti nepoznati čip sa onima koji se već nalaze u telefonima, ali moramo priznati da specifikacije već deluju zanimljivo.

Exynos 2300 dolazi sa devet jezgara

Prema informacijama koje su našle put van okvira kompanije Samsung, čip trenutno ima kodno ime Quadra i isporučivaće se u konfiguraciji sa 9 jezgara i 1+4+4 rasporedom. GPU će koristiti poznati dizajn zasnovan na AMD RDNA2 arhitekturi, ali je ostatak čipa još interesantniji.

Izveštaj navodi da Samsung koristi četiri performance i četiri efikasna jezgra Cortex-X3 super jezgrom koje radi na 3,09 GHz. Brza Cortex-A715 jezgra će raditi na 2,65 GHz, dok će Cortex-A510 jezgra raditi na 2,1 GHz, pod pretpostavkom da se ništa ne promeni između razvoja i vremena kada ovaj čip ugleda svetlo dana.

Ne treba zaboraviti da je uvođenje Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 čipova u celu Galaxy S23 liniju telefona dočekano sa oduševljenjem kod publike, posebno jer se druga generacija novog Snapdragon čipa pokazala odlično na polju performansi i energetske efikasnosti. To nije bilo tako poslednjih nekoliko generacija čipsetova ove kompanije, a čini se da je prelazak iz Samsung fabrika na TSMC pogone napravio ozbiljnu razliku koju Exynos pandani nisu mogli da isprate.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi