Sve prozivke koje je Google uputio Apple-u tokom lansiranja Pixel telefona i AI funkcija

Tokom nedavnog događaja i predstavljanja novih Pixel uređaja, Google je upućivao suptilne, ali jasne kritike Apple-u

Sve prozivke koje je Google uputio Apple-u tokom lansiranja Pixel telefona i AI funkcija

Tokom svog nedavnog događaja, Google je u više navrata suptilno, ali i otvoreno prozivao Apple dok je najavljivao nove Pixel telefone i AI funkcije. Nije neuobičajeno da kompanije poput Google-a povlače poređenja sa konkurentima tokom velikih događaja, ali ovog puta Google je čini se bio posebno nadahnut u svojim referencama na Apple, verovatno zbog toga što je postao izuzetno konkurentan u industriji veštačke inteligencije, u koju Apple tek počinje da ulazi.

Gemini ide daleko izvan govornog područja engleskog jezika

Prilikom predstavljanja Gemini-ja, Sameer Samat, predsednik Android ekosistema u Google-u, naglasio je da je Gemini dostupan na 45 jezika i u više od 200 zemalja i teritorija, ističući njegovo širenje na starije i ne-flagship Android uređaje.

Na kraju je Samat dodao da je „Gemini dostupan širom sveta, daleko izvan govornika engleskog jezika i jednog tržišta.“ Ova poslednja napomena izgleda kao direktna kritika Apple Intelligence-a, koji još uvek nije široko dostupan i koji će po lansiranju ove jeseni biti dostupan samo govornicima engleskog jezika u SAD-u.

Google neće slati vaše podatke trećoj strani

Google je takođe istakao sposobnost Gemini-ja da obrađuje zadatke, kao što je korišćenje vašeg CV-a iz Drive-a za pisanje kratke biografije, bez slanja podataka trećoj strani. „Gemini može obaviti ove vrste složenih ličnih upita unutar Google-ovog sigurnog oblaka, bez slanja bilo kojih vaših ličnih podataka trećoj strani, odnosno AI provajderu kojem možda ne verujete,“ rekao je Samat.

Ovo se činilo kao jasna kritika Apple-a, koji je sarađivao sa OpenAI-om kako bi integrisao ChatGPT u Siri. Kada Siri ne može da odgovori na pitanje, zatražiće vašu dozvolu da upita ChatGPT umesto toga. (Naravno, Google-ov sistem i dalje zahteva da verujete Google-u, pa stoga nije potpuno imun na istu kritiku.)

Google je želeo da znate da su njihove demonstracije uživo

Dok je Apple poznat po pažljivom kreiranju svojih događaja uživo, Google-ovi događaji obično imaju opušteniju atmosferu. To se moglo videti kada je Google-ov Dave Citron izašao na binu da demonstrira neke od Gemini-jevih AI funkcija, hrabro najavljujući: „Sve demonstracije koje danas radimo su uživo, uzgred.“

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Google je preuzeo taj rizik — i stvari nisu išle baš kako je planirano. Nakon što je uslikao poster sa koncerta Sabrine Carpenter, Citron je zamolio Gemini da proveri njegov kalendar da vidi da li je slobodan kada Sabrina dođe u San Francisco ove godine. Gemini nije odgovorio na prva dva pokušaja, ali je konačno dao odgovor kada je Citron promenio telefon.

Pixel 9 Pro i 9 Pro XL dolaze „bez kompromisa“

Jedina razlika između Pixel 9 Pro XL i nove, manje Pixel Pro opcije je veličina. „Možete birati između Pixel 9 Pro i Pixel 9 Pro XL bez kompromisa,“ rekao je Brian Rakowski, potpredsednik za upravljanje proizvodima u Google-u. „Imaju isti neverovatan ekran, elegantan dizajn, vrhunsko izrađivanje, procesorsku snagu i istu Pro Pixel kameru.“

Nasuprot tome, postoje male razlike između iPhone 15 Pro i većeg iPhone 15 Pro Max. iPhone 15 Pro Max nudi do 5x optički zum, dok je regularni 15 Pro ograničen na 3x. Veći model takođe omogućava do 29 sati reprodukcije video zapisa umesto 23 sata.

Google Pixel 9 Pro protiv iPhone 15 Pro Max

Prikazujući kameru Pixel 9 Pro, Google je direktno uporedio ovaj uređaj sa iPhone 15 Pro Max. Google-ov Kenny Sulaimon rekao je da je kompanija „iznova napravila“ panorama mod Pixel 9, koji sada podržava Night Sight za poboljšanje izgleda fotografija u uslovima slabog osvetljenja.

Da bi demonstrirao ove promene, Sulaimon je pozvao publiku da pogleda panoramu Tetona noću. Zatim je odmah uporedio fotografiju sa „drugom pametnom kompanijom“ — tačnije, Apple-om, prikazujući senkovitiju fotografiju sa njihovog uređaja, piše The Verge.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi