Twitter briše neaktivne naloge

Vlasnik društvene mreže Twitter Ilon Mask najavio je u sinoćnjem tvitu da je ova mreža počela da uklanja naloge koji su neaktivni nekoliko godina

Twitter briše neaktivne naloge

Popularni milioner, vlasnik i direktor kompanija Tesla, SpaceX kao i društvene mreže Twitter najavio je u sinoćnjem tvitu da korisnici ove mreže mogu da očekuju pad broja pratilaca.

„Čistimo naloge koji nisu imali nikakvu aktivnost nekoliko godina, tako da ćete verovatno videti pad broja pratilaca“, napisao je on sa svog zvaničnog profila.

Ova vest ne iznenađuje, s obzirom na to da Mask od kada je prošle godine kupio Twitter sve češće uvodi novine u ovu društvenu mrežu kako bi probao da je poboljša.

I ovu meru je već najavio krajem decembra prošle godine, a ukoliko pogledamo prethodna najavljena, a potom i ispunjena obećanja poput davanja otkaza mnogim „lenjim“ zaposlenima, privremenu zamenu ptičice koja je bila logo za Dogecoin psa, uvođenje pretplate za neke naloge, promenjenu verifikaciju isl. i ovo obećanje bi trebalo da bude ispunjeno.

To znači da će milioni neaktivnih Twitter naloga biti ugašeni, što će osloboditi i zarobljene nadimke, odnosno korisnička imena na mreži. Međutim, iz njegovog sinoćnjeg tvita ne može se zaključiti do kada će trajati ova akcija, kao ni to šta tačno podrazumevaju neaktivni nalozi – šta tačno znači “nekoliko godina”: dve, tri, pet ili više. 

Mask je odgovorio na kritike da će tako biti obrisani neki bitni ili zanimljivi tvitovi sa naloga koji se više ne koriste, odnosno da će nalozi biti arhivirani. Ovo će pomoći mreži i da se pročisti od botova, odnosno lažnih naloga stvorenih sa propagandnom svrhom, za koje Mask kaže da ih ima na milione.

Mask je nedavno najavio i čudnu i nesvakidašnju ideju da sedište mreže prebaci na ostrvo Alkatraz na kojem se nalazi jedan od najozloglašenijih bivših zatvora na svetu. Ovu ideju potkrepio je time da će na tom mestu biti dobra izolacija i nedostatak ometanja zaposlenih koji bi trebalo da dodatno unaprede ovu društvenu mrežu.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi