Yettel: Digitalizacija, 5G i fiksne i TV usluge obeležiće 2024. godinu

Yettel planovi za 2024. godinu ističu stavke kao što su digitalizacija, 5G kao i fiksne i TV usluge, na šta će ujedno biti usmeren najveći deo investicija

Yettel: Digitalizacija, 5G i fiksne i TV usluge obeležiće 2024. godinu

Na kraju 2023. godine, Yettel ima najveći broj novih postpejd korisnika i sa 37 posto učešća, lider  je po udelu prihoda od mobilnih usluga na tržištu. Istovremeno je prva telekomunikaciona kompanija u Srbiji koja omogućava potpisivanje ugovora bez papira i druge dokumentacije. Yettel korisnici moraju da stave svoj potpis za određene transakcije najviše tri puta, umesto dosadašnjih šesnaest, a iz Yettel-ove prodavnice odlaze bez ugovorne dokumentacije u papirnom obliku, u 2024. idu dalje od toga.

Naši planovi za 2024. fokusirani su na pripremu mreže za 5G, na fiksne i TV usluge, i dalju digitalizaciju, na šta će ujedno biti usmeren i najveći deo naših investicija. Sa sto hiljada korisnika, treći smo igrač na na tržištu distribucije medijskog sadržaja i ovo je segment koji ćemo intenzivno razvijati“, izjavio je Majk Mišel, generalni direktor kompanije Yettel u intervjuu za medijsku agenciju Beta.

Više od dve hiljade zaposlenih u Yettel kompaniji brine da gotovo tri miliona korisnika ima kvalitetno korisničko iskustvo svakog dana. U isto vreme, kompanija radi na tome da njihova mreža spremno dočeka 5G.

Očekivanja od primene 5G u industriji su zaista velika, i Srbija neće biti izuzetak. 5G i operatori biće oslonac i osnova budućeg poslovanja. Ipak, to nije jednostavan proces i potrebne su velike pripreme, pre svega na polju modernizacije postojećeg ekosistema, pre nego što ta ideja zaživi u svom punom obimu“, dodaje Mišel.

Kako bi korisnicima olakšali svakodnevni život, Yettel svoju postojeću aplikaciju, koja mesečno broji 1.3 miliona aktivnih korisnika, već neko vreme kontinuirano unapređuje novim uslugama. Početkom 2024, biće dostupno u aplikaciji i nekoliko digitalnih noviteta poput tutorijala usluga, notifikacija o plaćanju računa u realnom vremenu ili provere lokacije za uvođenje Hiperneta.

Kompanija ima snažan fokus na pitanja zaštite životne sredine, društvene odgovornosti i korporativnog upravljanja (ESG). Njihov cilj je da u Srbiji, između ostalog, do 2028. godine sakupe i recikliraju 50% više elektronskog otpada i ujedno smanje upotrebu papira i plastike za najmanje 20% do 2028. godine.

PR saopštenje

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (7)
  1. Cineman

    Ako bude do kraja 2024. pokrenut 5G, to će biti odlično ali imam osećaj da je 2025. više realnija.

  2. Der Schnitter

    Neka prioritet bude unapređenje TV usluge, moliću lepo.

  3. Cineman

    Koristiš li Hipernet? Koji su nedostaci?
    Navikao na EON, pa mi se nešto ne prelazi u Yettel jato.

  4. Der Schnitter

    Na internet nemam zamerki. TV je druga priča.
    Nedostaci? Ima manje kanala, mnogo manje nego Supernova npr. Nekome je to nedostatak, nekima boljitak.
    Nema kao opcija TV kartica, mora box. Nema sortiranja kanala po volji, tj. pravljenja liste a ni kategorije omiljenih.
    Premotavanje je užas. Ako je npr. utakmica određena da traje 2h po vremenskoj liniji a oduži se nekih 10 minuta, preći će na novu, normalno. Ono što ne valja je da može da se premota samo tih 10 minuta. Ako želiš da vidiš nešto što se zbilo oko 1h30min, treba da vratiš meč na sam početak pa da premotavaš unapred.
    Moguće je videti samo jednu emisiju koja je bila i jednu koja će biti na aktuelnom kanalu. Za više treba ući u komplet EPG, nije moguće videti dok gledaš kanal.
    Imaš temu Digitalna TV pod Yettel podrškom o tome pa pogledaj zamerke od drugih korisnika.

  5. Cineman

    Uh, pa ovo su baš ogromni nedostaci.
    Hvala na info.

  6. Der Schnitter

    I da, nemaju video klub poput Supernove ali im bar box nije zaključan pa se mogu instalirati aplikacije bez potrebe za modovanjem.

  7. suboticanin

    Koliko postoje telefoni za 5g mrezu 4,5 godina? Oni se sad setili. Kod mene ni 4gej mreza ne radi dobro, internet u kuci vise nemam, nego sto imam.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi