Čak 400 programera angažovano je na nastavku igre Witcher

CD Projekt Red, tvorac popularne Cyberpunk 2077, trenutno radi na projketu Polaris, odnosno nastavku Witcher igre, a u tu svrhu angažovao je čak 400 programera

Čak 400 programera angažovano je na nastavku igre Witcher

Studio igara CD Projekt Red nedavno je podelio svoje finansijske rezultate s investitorima, otkrivajući između ostalog i da je njegov naslov Cyberpunk 2077 ostvario snažnu prodaju nakon prošlogodišnjih ažuriranja. Ipak, ono što zvuči mnogo zanimljivije od finansijske statistike je to što je kompanija angažovala 400 programera za rad na novom The Witcher 4 naslovu.

Fanovi igre Witcher mogu da se raduju, s obzirom na to da kompanija očigledno pristupa ozbiljno ovoj igri, ukoliko uzmemo u obzir samo broj programera koje je za nju angažovala, što govori da razvojni tim nastavlja da raste.

Trenutno, oko 400 programera fokusirano je na „Polaris“, što je u stvari kodni naziv za The Witcher 4, novu glavnu igru u serijalu, koja nastaje uz pomoć Unreal Engine 5, koji treba da poboljšala brzinu razvoja snažnim, već napravljenim i podržanim alatima.

Prethodno su programeri kompanije CD Projekt Red  koristili interni RED Engine, što je zahtevalo i da moraju da prave njegove karakteristike tokom razvoja igara. Upravo to je proces koji je usporio razvoj Cyberpunk 2077 naslova, podseća KitGuru.

Ipak, još uvek znamo vrlo malo o novoj Witcher igri, fale odgovori na ključna pitanja u vezi sa povratkom likova, postavke priče, novih poboljšanja i drugo.

No, ono što sigurno znamo je da osim projekta Polaris, CD Projekt Red takođe ima nekoliko drugih igara u razvoju, uključujući nastavak za Cyberpunk 2077, koji predvodi novi studio kompanije smeštena u SAD. Dodatno, kompletan remaster prve Witcher igre je takođe u razvoju, kao i nova Witcher igra za više igrača.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi