Čak pet odvojenih Resident Evil igara navodno u Capcom pripremi

Najveća i jako poznata Capcom franšiza, gejming serijal Resident Evil možda dobije još nastavaka, jer izdavač navodno radi na novih pet odvojenih RE igara

Čak pet odvojenih Resident Evil igara navodno u Capcom pripremi

Sa više od 150 miliona prodatih primeraka, Capcom gejming serijal Resident Evil je definitivno jedan od njegovih najvećih franšiza, a nakon kontinuiranog uspeha naslova Resident Evil Village i RE4 Remake, kompanija ide dalje. Naime, Capcom navodno radi na čak pet novih zasebnih Resident Evil naslova.

Izveštaj poznatog Resident Evil insajdera Daska Golema koji se pojavio na Reddit forumu, Capcom ima plan za pet novih RE igara pri čemu insajder tvrdi da u njih spada i RE9.

Isti insajder je ranije podelio da je Resident Evil 9 uveliko u razvoju i to od 2018. godine, a trebalo bi da izađe tokom 2025. Ovaj period rada na igri ne da samo da joj daje najduže vreme razvoja bilo kog RE naslova do sada, već ujedno i najveći budžet.

Golem je uz najnovije informacije dao i nagoveštaj o jednoj od pet igara u razvoju, navodeći da ima velike informacije o RE projektu, te da je jako uzbuđen zbog toga. Međutim, najverovatnije je da on neće biti objavljen do kraja 2026. ili čak do početka 2027. godine, pa će zbog toga za sada „držati jezik za zubima“.

S obzirom na to da će RE9 navodno izaći sledeće godine, malo je verovatno da je to u stvari misteriozni projekat o kom Golem piše. S druge strane, s obzirom na to da izdavač tvrdi da planira da razvije više rimejk izdanja svojih Resident Evil naslova, mogućnosti su skoro pa beskrajne. U svakom slučaju, nešto se definitivno dešava, a tome mogu da se raduju RE ljubitelji širom sveta.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi