Resident Evil 9 će navodno biti najveća igra u istoriji franšize

Capcom naslov Resident Evil 9 navodno će biti najveća igra u istoriji ove franšize, koja inače trenutno beleži preko 150 miliona prodatih primeraka

Resident Evil 9 će navodno biti najveća igra u istoriji franšize

Uspeh koji ostvaruje Resident Evil serijal, sa više od 150 miliona prodatih primeraka koji je nedavno prijavio njen izdavač Capcom, izgleda će to podići na još veći nivo. Resident Evil 9 navodno će biti najveća igra u istoriji franšize, a insajderi tvrde da ovaj deo ima ujedno i najveći budžet u serijalu.

Novi naslov ovog kultnog serijala navodno je u razvoju još od 2018. godine i trebalo bi da bude objavljen 2025. godine, što znači da će na njemu raditi čak sedam godina, piše KitGuru. Uz to, predstojeći nenajavljeni nastavak navodno iziskuje i najviše novca u celom serijalu igre.

Insajder Dask Golem objašnjava da je igri potrebno toliko vremena da izađe zato što Capcom navodno smatra da će Resident Evil 9 biti završno poglavlje za nekoliko stvari koje odatle treba da pređu na novu priču koji će serijal odvesti u sasvim drugom pravcu. Dakle, RE9 je na neki način, kako završno, tako i početno poglavlje u Camcom očima.

Nakon što se udaljio od korena serije sa Resident Evil 6, Capcom je u sedmom delu Biohazard uveo novog protagonistu i potpuno drugačiju perspektivu igranja.

Priča o Itanu Hantu se zatim nastavila kroz Resident Evil Village, a biće zanimljivo šta će nas tek dočekati u RE9, posebno uzevši u obzir da je to izgleda kraj triologije.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Martin185

    Decko se zove Itan Vinters, inace.
    Itan Hant je iz Nemoguce misije. 😂

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi