Call of Duty i druge Xbox igre će biti na Nintendo platformama u narednih 10 godina

Kompanije Microsoft i Nintendo su potpisale desetogodišnji ugovor po kojem će Call of Duty i Xbox igre ubuduće izlaziti na Nintendo platformama.

Call of Duty i druge Xbox igre će biti na Nintendo platformama u narednih 10 godina

Jedan od čelnih ljudi kompanije Microsoft najavio je u tvitu (a kako drugačije) da je postignut dogovor sa kompanijom Nintendo, prema kojem će Call of Duty igre doći na Nintendo platformu. Naravno, ukoliko sve sa akvizicijom kompanije Activision-Blizzard bude kako treba.

Otkako je objavljena namera da Microsoft kupi Activision-Blizzard, više puta je naglašeno da je plan da se nastavi izdavanje igara kao što je Call of Duty na više platformi. U nekim izjavama, čelnici kompanije Microsoft su objavili da će serijal doći na Nintendo uređaje, što je sada i formalizovano kroz „obavezujući 10-godišnji ugovor.“

https://twitter.com/BradSmi/status/1627926790172811264

„Microsoft i Nintendo su sada pregovarali i potpisali obavezujući desetogodišnji pravni ugovor o dovođenju Call of Duty igara na Nintendo platforme — istog dana kada one stižu na Xbox, sa punom funkcijom i paritetom sadržaja — kako bi mogli da iskuse Call of Duty baš kao Xbox i PlayStation gejmeri ​​uživaju u Call of Duty“, piše u pomenutom tvitu.

„Posvećeni smo obezbeđivanju dugoročnog jednakog pristupa Call of Duty drugim platformama za igre, donoseći više izbora većem broju igrača i veću konkurenciju na tržištu igara.”

Sama izjava ostavlja nekoliko nejasnoća. Prva je ta da se izjava posebno fokusira na Call of Duty, ali se u tvitu kaže da će ugovor doneti „Xbox igre“ Nintendo fanovima. Značajno je da se ne koristi reč „platforma“ ili „sistemi“ kada govori o dogovoru, već „Nintendo igrači“.

Važno je napomenuti da Microsoft još uvek ne poseduje Call of Duty, jer se kompanija trenutno bori da zatvori svoj Activision-Blizzard ugovor. Britanska uprava za konkurenciju i tržišta (CMA) izrazila je zabrinutost zbog sporazuma, tvrdeći da bi mogao „naštetiti britanskim igračima“.

Ranije ovog meseca, CMA je objavila obaveštenje o mogućim pravnim lekovima, što je uključivalo potpuno uklanjanje Call of Duty igre iz ugovora. Trenutno je nejasno da li je dogovor kompanija Microsoft i Nintendo u potpunosti zavisan od Call of Duty i da li Microsoft namerava da pošalje i druge Xbox igre na Nintendo platforme čak i ako taj dogovor propadne.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. kUdtiHaEX

    Taman kad Switch bude punio 25 godina :D

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi