Do skoro ekskluzivne Xbox igre zvanično stižu na Sony i Nintendo konzole

Među četiri Xbox igre koje se proširuju i na druge gejming konzole su i nagrađivani Hi-Fi Rush koji na PS5 stiže 18. marta, kao i Sea of Thieves 30. aprila

Do skoro ekskluzivne Xbox igre zvanično stižu na Sony i Nintendo konzole

Pre nego što je Microsoft potvrdio da Xbox igre Hi-Fi Rush i Sea of Thieves zvanično stižu na PS5 konzolu, prvobitno obaveštenje o tome došlo je u Bethesda LATM video snimku. Izdavač video igara Bethesda sada takođe potvrđuje da nagrađivana, akciona igra razvijena od strane Tango GameWorks studija Hi-Fi Rush na PS5 definitivno stiže i to 19. marta. To nije sve, jer na druge konzole stižu još tri igre među kojima je i Sea of Thieves, popularna avanturistička igra, koja se pridružuje PS5 igračima od 30. aprila.

Kompletna lista četiri, do skoro ekskluzivne Xbox igre sa datumima i konzolama na koje stiže podrazumeva:

  • Pentiment – osim na PS5, biće dostupna i na PS4 i Nintendo Switch konzolama već od 22. februara, što je danas
  • Hi-Fi Rush – za sada dolazi samo na PS5 19. marta 
  • Grounded –  uz PS5, stiže i na PS4 i Nintendo Switch 16. aprila 
  • Sea of Thieves – takođe stiže samo na PS5 od 30. Aprila

Microsoft je prošle nedelje najavio da će četiri Xbox eskluzive stići i na rivalske konzole kao što su PS5 i Nintendo, a juče je objavio i datume njihovih lansiranja. Potom je tokom nedelje i Nintendo otkrio da će naslovi Grounded i Pentiment biti prve Xbox igre koje se „sele” na Nintendo Switch (i PS4 u slučaju Grounded naslova), a samo nekoliko sati kasnije stigla je i najava o popularnim Hi-Fi Rush i Sea of Thieves lansiranjima za PlayStation 5.

Očigledno je da ovaj potez predstavlja deo strategije kompanije Microsoft da proširi dostupnost svojih ekskluzivnih naslova izvan sopstvenih platformi i preseli ih i na druge konzole, u pokušaju da ostvari veći profit. Upravo slično kao i u primeru predstojeće Indiana Jones and the Great Circle gejming poslastice, koja bi takođe trebalo da se osim na Xbox, nađe i na PS5 konzoli.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi