Epic Games najnovija meta hakera: istraga u toku

Umesto poznatih vesti o besplatnim igrama, Epic Games ovog puta dolazi u nešto drugačijoj ulozi, kao meta hakera koji su navodno ukrali skoro 200 GB podataka

Epic Games najnovija meta hakera: istraga u toku

Ove nedelje na mesto informacija o besplatnim igrama u Epic Games prodavnici, stižu udarnije koje kradu poglede – popularni gejming servis je navodno postao najnovija meta hakera. Sajt je potvrdio da je istraga u toku, a relativno „novopečena“ ransomver grupa na hakerskoj sceni – Moglievich – tvrdi da je ukrala skoro 200 GB podataka.

Moglievich hakeri tvrde da su napali Epic Games servere i tom prilikom ukrali 189 GB podataka koji uključuju i-mejlove, lozinke, korisnička imena, informacije o plaćanju, izvorne kodove i ostalo, te da će sve to staviti na prodaju. Iako grupa i dalje nije odredila cenu ukradenih podataka, postavila je rok za isplatu na 4. mart.

Međutim, za sada, grupa i dalje nije pružila dokaze Epic Games servisu o ukradenim podacima, prenosi EuroGamer. Uprkos nedostatku dokaza, popularni gejming servis kaže da je istraga u toku, ali i dalje nema zvaničnog saopštenja o ovom bezbednosnom incidentu.

U ovom trenutku je teško reći da li su podaci zaista ukradeni, ali u slučaju da jesu, možda bi trebalo da promenite svoje korisničke podatke na Epic Games nalogu kako biste bili sigurni.

Ovo nije prvi put da je gejming industrija bila meta hakera. Najnoviji gejming gigant koji je bio žrtva rensomver napada je Fortnite, a krajem prošle godine takođe je hakovan i Insomniac Games, kada su u javnost puštene sve vrste privatnih podataka, kao što su lični podaci sadašnjih i bivših zaposlenih i drugo. Capcom nije izostao iz ove priče, pošto je pre nekoliko godina takođe bio meta hakerskih ucenjivačkih grupa.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi