Iranski Call of Duty se zove Revenge, a glavni neprijatelji su SAD i NATO

Studio za animaciju Kosar3D predstavio Revenge, igru o vojnoj alijansi Irana i Rusije protiv NATO-a, sa posebnim fokusom na konflikt sa SAD i Izraelom

Iranski Call of Duty se zove Revenge, a glavni neprijatelji su SAD i NATO

Kosar3D, iranski studio za animaciju, odlučio je da zakorači u svet video igara kroz svoj novi projekat – igru Revenge. Ova igra ima za cilj da prikaže vojni savez Irana i Rusije protiv NATO-a, a glavni protivnici su Sjedinjene Američke Države i Izrael. Igru razvija tim programera u Mašhadu, pod vođstvom Farhada Azime, koji je poznat po radu na filmu Bitka za Persijski zaliv 2.

Revenge se finansira iz sopstvenih sredstava i ima jasan cilj – da pruži otpor zapadnim igrama, posebno popularnoj franšizi Call of Duty. “U ovoj igri vojna alijansa između Irana i Rusije nastoji da neutrališe operacije koje su neprijatelji planirali protiv naših saveznika“, izjavio je Azima za Russia Today, prenosi PC Gamer.

Developeri iza igre kažu da vrhunska grafika i realistični scenariji čine Revenge iranskom verzijom Call of Duty-ja, uprkos ograničenim resursima sa kojima raspolažu.

Igra donosi alternativnu perspektivu na globalne sukobe, a situacije koje bi mogle delovati neprihvatljivo za zapadnu publiku mogu pružiti drugačiji pogled na situaciju u industriji video igara, koja često prikazuje bliskoistočne narode kao negativce, nešto o čemu je čak i Financial Times pisao.

Jedna od misija igre je napad na Izrael, nešto što je teško zamisliti u američkoj igri. Međutim, prva misija, koja će možda izazvati najviše kontroverzi, je infiltracija u američku laboratoriju u Ukrajini, gde se proizvodi virus koji Ukrajince pretvara u zombije koji napadaju ruske vojnike.

Zanimljivo je da se Revenge razvija u Unreal Engine, čiji je tvorac američka kompanija Epic Games.

Farhad Azima izrazio je nadu da će, uz Božiju volju, sa ovom igrom zaraditi mnogo novca.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. Mladja996

    Svidja mi se naziv, vidi se da je sa emocijom smisljen.
    Predvidjam da ce biti best seller na bliskom istoku.

  2. Što napisa neko u yt komentaru, konačno možemo da igramo kao dobri momci :)

  3. Salac UE

    Е за ову игру ћу да дам паре 🤗.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi