Microsoft Xbox platforma preuzima kontrolu nad Sony PlayStation prodavnicom

Zahvaljujući svojoj strategiji ogromnog ulaganja u sadržaj, Microsoft Xbox platforma postaje dominantna i preuzima kontrolu nad Sony PlayStation prodavnicom

Microsoft Xbox platforma preuzima kontrolu nad Sony PlayStation prodavnicom

Softverski, a sada i gejming gigant kompanija Microsoft, poslednjih nekoliko godina ulagala je ogromne količine novca u svoj biznis sa video igrama. Jedno od tih je i kupovina kompanije Activision-Blizzard, koja joj je donela kontrolu nad franšizama kao što su Call of Duty, WoW i drugim. Osim toga, Microsoft poseduje veoma popularnog gejming izdavača, kompaniju Bethesda koja je zaslužna za mnoge igre koje su obeležile gejming industriju. Rezultat svih ovih ulaganja dovele su do toga da Xbox platforma za igre sada preuzima kontrolu nad suparničkom Sony PlayStation prodavnicom.

Naime, mnoge igre koje su nekada bile eskluzivne samo za Xbox konzole su kao rezultat kupovina koje je obavio Microsoft postala dostupne i na PlayStation prodavnici. Međutim, ne samo da su postale dostupne, već je sada, na primer sedam od 20 najprodavanijih igara u okviru PS prodavnice u stvari deo franšiza koje su vlasništvu kompanije Microsoft, piše WindowsCentral.

U njih spadaju igre kao što su Call of Duty, Overwatch 2, Sea of Thieves, Fallout 4, Minecraft, Fallout 76, i Grounded. I na taj način, ova kompanija je efektivno postala jedan od, ako ne i najveći izdavač igara u prodavnici svog arhi-rivala PlayStation.

Osim toga, kompanija je potvrdila da radi na novom Xbox hardveru koji treba da se takmiči sa PlayStation konzolama, a koji će, kako sada deluje, barem delimično, biti finansiran od prodaje igara upravo sa PS prodavnice.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi