Minecraft je najprodavanija igra na svetu, sa preko 300 miliona prodatih primeraka

Iako sledeće godine slavi petnaesti rođendan, Minecraft je najprodavanija igra na svetu jer danas premašuje granicu od preko 300 miliona prodatih primeraka

Minecraft je najprodavanija igra na svetu, sa preko 300 miliona prodatih primeraka

Sa više od 300 miliona prodatih primeraka, skoro 15 godina stara, Mincefrat igra je danas najprodavanija igra na svetu. GTA V se na primer vrti oko drugog mesta, a broji 185 miliona prodatih primeraka. Minecraft je sa drug strane, dostigao granicu od 200 miliona još tokom 2020. godine.

Mojang Studios najavio je ovo dostignuće tokom Minecraft Live događaja i predstavljanja novih funkcije koje stižu u igru, kao što je sudska komora sa zamkama i mafijom koja prolazi kroz prostorije i hodnike. Tokom događaja najavljeni su i novi Star: Wars Path of the Jedi DLC kao i Planet Earth DLC koji su trenutno u razvoju, a biće dostupni od sedmog novembra, odnosno od početka sledeće godine.

„Minecraft ostaje jedna od najprodavanijih igara svih vremena…To je prekretnica o kojoj niko nije mogao da sanja kada smo svi postalvjali svoje prve blokove“, rekla je Helen Čeng, šefica Mojang studija u susret petnaestoj godišnjici.

Tačan datum lansiranja ove igre je, s druge strane pomalo zbunjujući. Markus Person, poznatiji kao Noč, tvorac mnogih igara objavio je prvi put Minecraft 2009. godine, ali igra je zvanično objavljena tek krajem 2011.

Prva godina uzima se kao datum njenog „rođendana“, a Person je iskoristio početno lansiranje kao priliku da poboljša igru, prateći povratne informacije posle čega je objavljivao alfa i beta ažuriranja u ime svoje nove kompanije Mojang, piše Engadget. Jens Bergesten preuzeo je potom dužnost glavnog dizajnera krajem 2010. u ovoj kompaniji, a u novembru sledeće godine Minecraft je i zvanično lansiran za iOS.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi