Modern Warfare III i Diablo IV dolaze na Game Pass, ali tek 2024. godine

Activision Blizzard kaže da čeka da se Microsoft akvizicija završi, nakon čega će na ovaj servis stići Modern Warfare III i Diablo IV igre za sve pretplatnike

Modern Warfare III i Diablo IV dolaze na Game Pass, ali tek 2024. godine

Activision Blizzard je na Twitter mreži objavio da će svi oni koji žele da igraju Diablo IV and Call of Duty: Modern Warfare III moraju da sačekaju još bar nekoliko meseci. Razlog za to je akvizicija od strane kompanije Microsoft, koja bi trebalo da se okonča do kraja ovog meseca.

„Dok nastavljamo da radimo na regulatornom odobrenju Microsoft sporazuma, dobijamo neka pitanja da li će naše predstojeće i nedavno lansirane igre biti dostupne preko Game Pass-a“, napisao je Activision Blizzard na mreži X. Dodaje se da očekuju da će početi da rade sa Xbox timom i dodati svoje Modern Warfare III i Diablo IV naslove u Game Pass servis kada se ugovor zaključi, i da će proces početi „negde u toku sledeće godine“.

Microsoft je prvi put objavio da kupuje Activision Blizzard za 68,7 milijardi dolara početkom 2022. godine u nadi da će se ceo proces završiti do juna 2023. Međutim, nekoliko regulatora je odlučilo da blokira kupovinu zbog zabrinutosti da će ona štetiti konkurenciji i ugušiti inovacije.

Evropska komisija je u maju stavila pečat na akviziciju pod uslovom da Microsoft nudi svoje igre na drugim cloud servisima za igre. U međuvremenu, britanska uprava za konkurenciju i tržišta blokirala je ugovor sve dok kompanije nisu obećale da će Ubisoft Entertainment-u zauvek prodati “…prava na cloud striming za sve aktuelne i nove Activision Blizzard PC i konzolne igre objavljene u narednih 15 godina”. U SAD, sudovi su odbili zahtev Federalne trgovinske komisije (FTC) za izdavanje zabrane kupovine. Međutim, FTC je u septembru objavio da planira da ponovo pokrene svoje interno suđenje protiv akvizicije, piše Engadget.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (1)
  1. Labello

    Za bolje i nisu.. :D

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi