MSI planira lansiranje još Claw ručnih konzola u budućnosti

Konkurencija na tržištu ručnih konzola polako raste, a MSI planira lansiranje još Claw konzola, nakon što je prvu predstavio na ovogodišnjem CES 2024 sajmu

MSI planira lansiranje još Claw ručnih konzola u budućnosti

MSI Claw privukao je dosta pažnje kao jedan od najuzbudljivijih prenosnih uređaja prikazanih na CES 2024, u pitanju je ručna gejming konzola koja je ujedno prva na svetu koju pokreće Intel Core Ultra procesor. Sada, kompanija MSI planira lansiranje još Claw uređaja, pošto planira da se zadrži na tržištu i u budućnosti, potvrdio je direktor kompanije Kliford Čun.

U intervjuu za IGN, Čun kaže da je Claw konzola tek početak ambicioznih planova kompanije na polju gejming konzola, te da su buduća unapređenja za seriju ovih uređaja već u pripremi. On obećava moćnije, kako CPU, tako i GPU performanse, a prva Claw konzola je, otkriva on, bila u razvoju čak dve godine. Takođe, mogla je da se nađe na tržištu i ranije, da je Intel ranije lansirao Meteor Lake liniju procesora, ali to nije bio slučaj.

Ipak, sada je konzola svakako tu i u planu je da ostane na tržištu još dugo vremena. Kako objašnjava Čun,  kompanija planira da održava redovni ciklus lansiranja ovakvih uređaja od dve do tri godine, a Claw modeli 2, 3 i 4 su u procesu pripreme. Međutim, osim unapređenja CPU i GPU performansi, detalji o tipu poboljšanja i dalje nisu poznati.

S obzirom na to da prvi model pokreće Intel Core Ultra procesor iz najnovije serije kompanije kodnog naziva Meteor Lake, potencijalne opcije za predstojeće uređaje mogli bi da budu Intel Arrow Lake i Lunar Lake procesori. Međutim, Lunar Lake dizajnirani su za uređaje male snage, pa bi MSI ipak mogao da potraži nešto moćnije za ručne konzole sa potrošnjom energije od 15 do 30 W.

Predstojeći Panther Lake procesori su takođe opcija, s obzirom na to da bi trebalo da budu u prodaji negde tokom 2025. ili 2026. godine, a to bi moglo odgovara ciklusu izdavanja predstojeći Claw konzola. Međutim, iako je MSI Claw predstavljena na CES 2024, i dalje nije jasno kada će ona tačno biti dostupna na tržištu, jer kompanija nije objavila tačan datum njenog izlaska, ali svakako da će ona biti dostupna u prodaji tokom ove godine.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi