Stiže novi Double Dragon, a posle trejlera nostalgija izbija na uši

Razvojni studio kaže da će rimejk legendarne igre iza 1987. godine, nazvan „Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons“ stići na jesen na sve velike platforme

Stiže novi Double Dragon, a posle trejlera nostalgija izbija na uši

Originalni Double Dragon je, bez mnogo skromnosti izmislio akcionu kooperacionu tabačinu, pre 36 godina, a nova verzija ove legendarne igre će probati da novim generacijama donese malo nostalgične kvazi 3D borbe. Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons je zakazan za jesen, a igra će izaći na sve velike platforme: PC, Xbox, PlayStation 4 i 5 i Nintendo Switch.

Šta da očekujete od ove igre? Trejler prikazuje dobro poznati format tabačine, sa sve retro pikselizacijom i naravno kooperativnim režimom, koji je srce ovog tipa igara. Rise of the Dragons nam daje 13 različitih glavnih likova koje možete odabrati, a tu je i takozvani tag-team sistem u kojem igrate kao dva igrača odjednom. Ovo znači da ćete igrati sa dva igrača, ali ćete u svakom trenutku kontrolisati samo jednog od njih.

Razvojni tim Modus ubacio je i neke nove elemente, poput dinamičke misije, gde se nasumično generiše dužina nivoa, broj neprijatelja i težina, što može malo da osveži ceo osećaj kada ste već nekoliko puta „obrnuli“ igru. Naravno, u pitanju je konzolna igra u 2023. godini, pa umesto sitnine za žetone, očekujte da će igra nuditi kupovinu stvari u samoj igri i malo lake RPG mehanike, čisto da novi igrači ne bi počeli da zevaju od dosade.

Moderni Double Dragon zaplet

Što se tiče zapleta, godine nisu bile dobre prema protagonistima serijala, Džimiju i Bili Liju. Tako se u Double Dragon Gaiden: Rise of the Dragons nalazite u Njujorku koji je opustošeni nuklearnim ratom, a bande huligana lutaju radioaktivnim ulicama u potrazi za novim žrtvama. Naravno, neko treba da im stane na put. Ostaje da se vidi koliko se dobro sećate igara uz koje su starije generacije potrošile gomile novca za užinu na žetone kako bi stigli do glavnog gazde – Vili Mekija. To su najslađi žuljevi na palčevima, verujte nam na reč.

Da podsetimo, 2017. godine, Arc System Works je objavio i Double Dragon IV igru za Steam, Nintendo Switch i PlayStation 4 konzolu, ali ova igra nije uspela da prenese duh serije, pa je brzo nakon toga dobila loše ocene i zaboravljena. Nadamo se da će Double Dragon Gaiden biti mnogo uspešniji, posebno jer novi trejler itekako obećava.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (2)
  1. Чичарито

    И даље далеко од непревазиђеног Metal Slug И Cadillacs & Dinosaurs...

  2. Suviše šareno za Double Dragon, više liči na TMNT

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi