Vaš iPad uskoro postaje džinovski Nintendo DS uz Delta emulator

Delta emulator u verziji za iPad je pri kraju razvoja i biće objavljen zajedno sa verzijom 1.6, što će omogućiti da se iskoristi ceo ekran tableta za igre

Vaš iPad uskoro postaje džinovski Nintendo DS uz Delta emulator

Delta emulator je aplikacija igara koja vam omogućava da igrate klasične retro igre na novim uređajima, a kada je stigla u Apple App store ranije ovog meseca, brzo se popela na prvo mesto liste besplatnih igara, gde se nalazi i danas. Njen programer Rajli Testut kaže da je njena specifična verzija za iPad u završnoj fazi razvoja i da će biti objavljena zajedno sa Delta verzijom 1.6, iako klasična iOS verzija već radi na Apple talbetima.

Međutim, specifična verzija za iPad bi mu omogućila da iskoristi prednosti stvarne površine celog iPad ekrana za bolje skinove, uključujući onaj koji pretvara vaš tablet u veliki Nintendo DS Lite. Takođe, deluje da će aplikacija podržavati i iPad Split View, piše TheVerge.

Nakon što objavi iPadOS verziju Delta-e, Testut kaže da će se okrenuti tome da dovede „režim za više igrača između uređaja“ u samu aplikaciju. Režim za više igrača već radi u Delta aplikaciji, ali samo na jednom uređaju – što je lepo za igranje na televizoru uz AirPlay.

No, mogućnost igranja sa drugim ljudima na njihovim uređajima, posebno ako aplikacija podržava to putem interneta, bila bi veoma dobrodošla promena, a Testut ističe da je to svakako u planu. Uz to, Testut takođe kaže da će Sega Genesis emulacija uskoro biti dostupna, jer je trenutno u beta fazi. Ipak, izgleda da to neće biti pre nego što iPad verzija aplikacije izađe.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi