Dodatak za iPhone koji će obradovati nostalgične: fizička tastatura sa dugmićima

Kompanija Clicks Technology lansirala je svoj prvi proizvod – dodatak za iPhone, za one nostalgične, pošto je to u stvari prava fizička tastatura sa dugmićima

Dodatak za iPhone koji će obradovati nostalgične: fizička tastatura sa dugmićima

Korisnici iPhone 14 Pro, iPhone 15 Pro i iPhone 15 Pro Max modela dobijaju još jednu opciju nadogradnje svojih uređaja, i to posebno ukoliko su nostalgični za vremenima kada je manje stvari bilo virtuelno, kao što je fizička tastatura sa dugmićima. Upravo ona predstavlja novi dodatak za iPhone koji se zvanično zove Clicks Creator Keyboard, a biće dostupna po početnoj ceni od 193 dolara.

Iako su virtualne tastature odavno zamenile fizičke na telefonima, još uvek postoji želja da se klikne na prave tastere. Ako ste osoba koja želi da se vrati fizičkim tastaturama, kompanija Clicks Technology potrudila se da to jedan način omogući.

Novi dodatak za iPhone, odnosno fizička tastatura napravljena je kao futrola za telefon, na čijem se dnu nalazi QWERTY tastatura koju možete koristiti za kucanje poruka, pravljenje beleški ili uređivanje dokumenata, a da pritom ne morate otvarati virtuelnu tastaturu koja zauzima pola ekrana.

Kompaniju Clicks Technology koja je predstavila ovaj proizvod, osnovao je Majkl Fišer, poznatiji još i kao MrMobile, koji stoji iza istoimenog YouTube kanala. Njegov proizvod osim pružanja fizičkog osećaja prilikom kucanja, nudi i neke telefonske prečice. Na primer, pritiskom na CMD i H pokrećete vraćanje na početni ekran, a Space dugme možete koristiti za listanje veb stranica nadole.

Dugmići su takođe imaju pozadinsko osvetljenje kako bi bilo lakše koristiti ih u uslovima nešto mračnijeg okruženja. Ovaj dodatak za iPhone ne koristi Bluetooth kako bi se povezao sa telefonom, već Lightning ili novi USB-C port na pomenutim Apple telefonima.

Dobra stvar je i to da svoj telefon možete puniti dok je tastatura i dalje priključena. Prema tvrdnjama kompanije, ova fizička tastatura troši minimalnu količinu energije telefona, ali je ne treba izlagati vodi jer nema IP sertifikat za otpornost na vodu.

Ukoliko vas ovako nešto zanima, ovaj nostalgični dodatak za iPhone dostupan je po cenama od 139 do 159 dolara za naručivanje na sajtu kompanije, a dolazi u dve boje: BumbleBee (žutoj) i London Sky (sivoj). Clicks technology kaže da planira da podrži AZERTY i druge rasporede dugmića po potrebi, a otvorena je i za verziju fizičke tastature za Android uređaje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (4)
  1. Boze svasta. Vec vidim propadanje u najavi

  2. Kako od cigle napraviti crep!?!

  3. Delicious

    Deluje zanimljivo. Jedino što bi se možda bolje uklopilo sa nekim manjim telefonom (kakvi nestaju sa tržišta :-/) tipa Mini verzija iPhone-a.

  4. Važi! 😂 ✂️✂️✂️🐑🐑🐑

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi