TDK postiže proboj u solid-state baterijama, donosi poboljšanja za pametne uređaje

TDK najavljuje revolucionarni napredak u solid-state baterijama s novim keramičkim materijalom, povećavajući energetsku gustinu i performanse za pametne satove i bežične slušalice. Kompanija planira masovnu proizvodnju i isporuku uzoraka sledeće godine

TDK postiže proboj u solid-state baterijama, donosi poboljšanja za pametne uređaje

TDK, vodeći dobavljač solid-state baterija za pametne telefone, napravio je značajan proboj u materijalima korišćenim za svoje male solid-state baterije. Kompanija predviđa značajno povećanje performansi uređaja, od bežičnih slušalica do pametnih satova, izveštava Financial Times u ponedeljak.

“Verujemo da naš novorazvijeni materijal za solid-state baterije može značajno doprineti energetskoj transformaciji društva. Nastavićemo razvoj ka ranoj komercijalizaciji,” rekao je izvršni direktor TDK-a Noboru Saito.

Novi materijal nudi energetsku gustinu od 1.000 vat-časova po litru, što je značajno poboljšanje u odnosu na TDK-ove trenutne baterije u masovnoj proizvodnji. Očekuje se da će baterije, koje će biti napravljene od potpuno keramičkog materijala, omogućiti manju veličinu uređaja i duže vreme rada.

Uprkos obećavajućem proboju, TDK priznaje da veće baterije napravljene od keramičkog materijala mogu biti krhkije. Ovo predstavlja tehnički izazov za masovnu proizvodnju baterija za automobile ili čak pametne telefone u skorije vreme.

TDK baterije privlače pažnju proizvođača mobilnih telefona

Kevin Shang, viši istraživački analitičar u firmi Wood Mackenzie, izjavio je da su “nepovoljna mehanička svojstva” i izazovi i troškovi povezani sa masovnom proizvodnjom značajne prepreke za uključivanje baterija na bazi čvrstih oksida u pametne telefone.

Ranije ove godine, nova linija baterija za pametne telefone kompanije TDK privukla je široku pažnju. Cilj kompanije bio je da revolucionira tržište pametnih telefona nudeći veću snagu u sve tanjim uređajima.

Najnoviji proboj TDK-a u tehnologiji čvrstih baterija predstavlja značajan korak napred za industriju za koju stručnjaci veruju da može revolucionizovati skladištenje energije.

Međutim, masovna proizvodnja većih baterija još uvek predstavlja značajne izazove, prema mišljenju stručnjaka. Uprkos tome, TDK, sa svojim opsežnim iskustvom u materijalima za baterije i tehnologiji, cilja da predvodi tržište srednjeg kapaciteta, koje uključuje uređaje za skladištenje energije i veće elektronike poput dronova.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

TDK planira da sledeće godine počne sa isporukom uzoraka svog novog prototipa baterije klijentima i nada se da će nakon toga preći na masovnu proizvodnju.

Napredak kompanije TDK u tehnologiji čvrstih baterija pažljivo se prati, a industrijski stručnjaci veruju da bi najznačajnija upotreba čvrstih baterija mogla biti u električnim automobilima omogućavajući veći domet vožnje, prema izveštaju koji prenosi Benzinga.

Japanske kompanije su na čelu napora za komercijalizaciju ove tehnologije, sa Toyotom koja cilja na 2027. godinu, Nissanom godinu dana kasnije i Hondom do kraja decenije. Osnovan 1935. godine i poznat kao vrhunski brend kaseta u 1960-im i 1970-im, TDK ima opsežno iskustvo u materijalima za baterije i tehnologiji. Drži 50 do 60% globalnog tržišnog udela u baterijama malog kapaciteta za pametne telefone i cilja da predvodi tržište srednjeg kapaciteta, koje uključuje uređaje za skladištenje energije i veću elektroniku poput dronova.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi