AMD pustio u opticaj FidelityFX Super Resolution 3 u Forspoken i Immortals of Aveum igrama

Konačno smo dočekali trenutak kada je AMD zvanično pustio u opticaj FidelityFX Super Resolution 3 (FSR 3), najnovije izdanje svoje tehnologije za skaliranje rezolucije u igrama koje utiče na bolje performanse i bolji osećaj tokom igranja

AMD pustio u opticaj FidelityFX Super Resolution 3 u Forspoken i Immortals of Aveum igrama

Tokom jučerašnjeg dana Forespoken i Immortals of Aveum su postale prve igre koje su lansirale AMD FidelityFX Super Resolution 3 (FSR 3) tehnologiju skaliranja rezolucije u igrama, pružajući ogromna poboljšanja performansi u odnosu na osnovnu rezoluciju. Kombinacija privremenog podizanja rezolucije i generisanja dodatnih kadrova u AMD FSR 3 režimu rada, omogućava frejmrejt za koji se ranije smatralo da je nedostižan u grafički najzahtevnijim igrama.

Pored ostalih 10 ranije najavljenih igara sa FSR 3 podrškom, danas sa AMD najavljuje još dva dodatna naslova koji će dodati FSR 3 opciju u budućnosti, uključujući EVE Online i Pax Dei.

Najbolja stvar za korisnike AMD i Nvidia grafičkih karti je da FSR 3 ubrzava rad i povećava frejmrejt na starijim generacijama grafičkih karti, što će svakako koristiti velikom broju korisnika Radeon RX5000 i RX6000 serije, ali i onima koji imaju GeForce modele iz RTX 2000 i RTX 3000 serije.

FidelityFX Super Resolution 3 radi brzo i izgleda dobro

Mi nismo odoleli, a da ne isprobamo kako to radi na GeForce RTX 4070 grafičkoj karti i Intel Core i7 platformi u Forspoken igri na 4K rezoluciji i najvišem nivou detalja:

Ovo su svakako preliminarni rezultati a detaljno ćemo se ovom temom baviti u zasebnom prilogu. Do tada vam ovo može dati naznaku koliko je FSR 3 potencijalno koristan.

U pogledu kvaliteta slike i animacije imamo samo reči hvale, jednom rečju osećaj je besprekoran u slučaju Forspoken igre bez obzira da li je u pitanju statičan foto kadar ili kvalitet animacije. Nema laga niti efekta seckanja, a frejmrejt ima dobar tempo koji rezultuje glatkom i dinamičnom 3D animacijom. Uz prikazano ubrzanje i kvalitet, te uvođenje Native AA opcije, imate na raspolaganju da do mile volje kombinujete performanse i kvalitet prikaza.

Uostalom sledeća fotografija to najbolje pokazuje:

Više informacija o AMD FidelitiFX Super Resolution 3, uključujući njegov novi „Native AA“ režim i još mnogo toga, dostupno je na sledećoj stranici i na AMD blogu. Pored toga, detaljnije tehničke informacije o AMD FSR 3 dostupne su na GPUOpen-u.

Prilikom testiranja performansi AMD FSR 3 preporučuje se korišćenje AMD OCAT (Open Capture and Analisis Tool) koji je upravo ažuriran i u potpunosti podržava igre sa AMD FSR 3 tehnologijom. Najnoviju verziju OCAT-a možete preuzeti ovde.

AMD FSR 3 radi na Radeon, ali i Nvidia GeForce grafičkim kartama

Da bi uživali u najboljem mogućem iskustvu sa ovim naslovima, igrači bi trebalo da preuzmu i instaliraju najnovije Radeon drajvere koji su dostupni na sledećem linku.

Pored toga, AMD je sa novim Adrenalin Edition drajverima omogućio probno iskustvo i mogućnost, koja pruža gejmerima priliku da isprobaju predstojeću verziju AMD Fluid Motion Frames (AFMF) tehnologije zasnovanu na poboljšanim drajverima.

AFMF omogućava korisnicima AMD Radeon RX 7000 serije grafičkih karti da povećaju frejmrejt pomoću tehnologije interpolacije kadrova u hiljadama postojećih DirectX 11 i DirectX 12 igara. AMD preporučuje da isprobate AFMF tehnologiju i da ukoliko imate povratne informacije koje mogu koristiti, direktno ih pošaljete AMD-u, koristeći alatku za prijavu greški.

Ovde možete pronaći dodatne informacije  AMD Fluid Motion Frames funkciji i Insider Preview drajvere sa podrškom za opisanu funkciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi