Android 14 beta pokvario senzore otiska prsta na nekim Pixel telefonima

Senzor otiska prsta na Android pametnim telefonima je jedan od najpopularnijih dodataka, međutim zbog nove Android 14 beta verzije sada ima probleme

Android 14 beta pokvario senzore otiska prsta na nekim Pixel telefonima

Google je nedavno započeo javno beta testiranje predstojećeg Android 14 operativnog sistema. Iako očekujemo dosta novina i funkcija, izgleda da neki Pixel telefoni imaju problem sa novom Android 14 beta verzijom OS-a, jer je senzor otiska prsta jednostavno prestao da radi.

Sa novom Android 14 beta verzijom, sistem više ne prepoznaje senzor otiska prsta, kao da ne postoji. Sve opcije i podešavanja povezana sa senzorom su nestala, što korisnicima ostavlja samo PIN, šablon ili lozinku kao opciju za otključavanje telefona.

Čini se da je problem ograničen samo na Pixel 6, Pixel 6 Pro i Pixel 6a telefone, prema trenutnim izveštajima, piše 9to5Google. Nema očiglednog rešenja za ovaj problem, iako se spekuliše da bi fabrički reset ili vraćanje na prethodnu verziju Androida moglo da reši ovu bizarnu situaciju.

Svi smo uzbuđeni da probamo novi operativni sistem koji Google sprema za nas, ali je uvek dobra ideja da ne instalirate beta verzije softvera na svojim primarnim uređajima, jer sasvim sigurno imaju probleme. Pa to je i poenta bete, da se problemi prijave i reše pre zvaničnog lansiranja, zar ne?

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi