Android 14 će vam omogućiti da ugasite obaveštenja preko celog ekrana

Android 14 će konačno omogućiti korisnicima da promene obaveštenja preko celog ekrana, koja se pojavljuju kada dobijete poziv, alarm ili podsetnik

Android 14 će vam omogućiti da ugasite obaveštenja preko celog ekrana

Android operativni sistem generalno ima veoma robustan sistem obaveštenja, nudi veliki broj različitih formata i opcija, međutim mnogim korisnicima su neka prilično iritantna, posebno obaveštenja preko celog ekrana. Izgleda da će Android 14 dozvoliti da to promenimo.

Novinar Mišal Rahman otkrio je da u predstojećem Android operativnom sistemu postoji mogućnost podešavanja toga da li aplikacija može da pošalje obaveštenje preko celog ekrana.

Obaveštenja preko celog ekrana se često koriste za alarme, telefonske pozive, WhatsApp video pozive i druge stvari. Ali, Rahman napominje da sada vi aplikaciji dajete dozvolu da vam izbacuje takva obaveštenja onog trenutka kada je instalirate i da nemate opciju da kasnije to promenite, piše Android Authority. Android 14 će vam omogućiti da povučete dozvolu za obaveštenja preko celog ekrana u bilo kom trenutku nakon instalacije određene aplikacije.

Kada onemogućite ovu dozvolu, obaveštenje koje se ranije pojavljivalo preko celog ekrana se pretvara u standardno Android obaveštenje.

Ova funkcija se sada nalazi u podešavanjima Android 14 operativnog sistema: Settings > Apps > Special app access > Manage full screen intents.

Jasno je da ovo nije najveća promena na svetu, ali je svakako dobrodošla za sve one koje ne vole da im neka obaveštenja odjednom zauzmu ceo ekran, bez opcije da bilo šta urade po tom pitanju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi