Android 15 donosi još lepši meni za kontrolu jačine zvuka

Google je nedavno lansirao drugu beta verziju Androida 15 operativnog sistema za potrebe testiranja programera i sa njom doneo još lepši meni za kontrolu jačine zvuka na telefonu

Android 15 donosi još lepši meni za kontrolu jačine zvuka

Google je nedavno pustio u opticaj drugu beta verziju Androida 15 sistema za testiranje od strane programerske zajednica. Prema dostupnom snimku ekrana koji je podelio stručnjak za Android, Mishaal Rahman, nakon instalacije možete primetiti novi interfejs za kontrolu „zvuka i vibracija“ sistema, a što je dovelo do talasa promena grafičkog interfejsa i značajnijeg redizajna ove funkcije.

U poređenju sa dosadašnjim interfejsom za kontrolu jačine zvuka na Android 14 sistemu, nova generacija Android 15 OS-a, nakon ubacivanja Material You „framework-a“ kojim se definiše dizajn aplikacije, odiše promenama.

Naime, interfejs kontrolnog korisničkog interfejsa može automatski primeniti odgovarajući stil boje prema boji pozadine, čineći celokupni dizajn lepšim i lakšim za korišćenje. Jednom rečju, kontrola zvuka postaje intuitivnija.

Tri glavne promene novog korisničkog interfejsa za kontrolu jačine zvuka na  Android 15 verziji sistema su:  originalni izgled klizača tanke linije je promenjen u debelu širu liniju ovalnog oblika pilule, što korisnicima omogućuje da lakše i brže kontrolišu i na taj način idealno podese potrebnu jačinu zvuka uključujući: Media, Calls, Ringtones, Notifications i Ringtone, te druge opcije. Drugo, svaka opcija podržava podešavanje brzog isključivanja zvuka samo jednim klikom i treće, kombinuje opcije za „prostorni zvuk“ i „kontrolu buke““ koje su od sada takođe uključene u kontrolni interfejs.

Google je zvanično najavio da će održati Google I/O konferenciju 2024. u rano jutro 15. maja, po tajvanskom vremenu. U to vreme, nova generacija Android 15 sistema koju će ove godine doneti Android telefoni, biće javno objavljena i puštena u opticaj. Očekuje se da će zvanična verzija biti objavljena u drugoj polovini godine, prenosi Android Authority.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi