Android će uvesti eSIM prenos sa telefona na telefon

Predstojeći Android eSIM prenos sa jednog telefona na drugi koji je ranije ove godine najavio Google, biće zasnovan na QR kodovima, otkriva priprema nove opcije

Android će uvesti eSIM prenos sa telefona na telefon

Tehnološki gigant Google radi na izgradnji podrške za Android eSIM prenos sa jednog na drugi telefon, a on će kako deluje biti zasnovan na QR kodovima, piše 9to5Google. Kompanija radi na ovoj funkciji, a temelji na kojima će se zasnivati skriveni su unutar Google Play usluga.

Naime, eSIM “kartice” postale su popularnije nakon najave kompanije Apple da će koristiti samo eSIM u najnovijim iPhone telefonima u SAD. Tako je kompanija odgovorna za Android odlučila da na bolji način podrži ovu funkciju tako što će omogućiti jednostavan prenos eSIM “broja” sa jednog uređaja na drugi.

Prenos je ključni deo eSIM funkcionalnosti jer danas ne postoji izvorni način za njegovo premeštanje između dva Android uređaja. To znači da za ovaj proces morate da odete do operatera, ugasite stari eSIM i dobijete novi koji ćete ubaciti u drugi telefon.

Apple je ovaj proces olakašao pomoću alata ugrađenog na iOS operativni sistem koji može da prenosi eSIM između iPhone uređaja. Google se, sa druge strane, izgleda odlučio za malo drugačiji pristup na Android operativnom sistemu.

Kompanija je u okviru Play usluga počela da postavlja temelje za eSIM Android prenos koji od korisnika zahteva da skeniraju QR kod kako bi započeli proces. Međutim, većina ove funkcije i dalje nije aktivna, pa se njoj može pristupiti samo u jednom delu, dok je X nalog @AssembleDebug uspeo da otkrije početak korisničkog interfejsa koji izgleda slično kao aktuelna FairPlay funkcija za eSIM.

Dakle, ovaj proces trenutno i dalje nije dostupan za široku upotrebu, jer sam eSIM prenos i dalje nema “prozor” za Google pokretanje, ali verujemo da će se uskoro pojaviti, možda i kao nova funkcionalnost u Android 14 operativnom sistemu. U svakom slučaju, lepo je što će ova funkcija biti zasnovana na prilično stabilnom prenosu sa QR kodovima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Možda vam se svidi