ChatGPT dostupan na iPhone

Kompanija OpenAI predstavila je ChatGPT mobilnu aplikaciju za iPhone uređaje u SAD, i najavila proširenje na Android i ostale zemlje u narednim nedeljama

ChatGPT dostupan na iPhone

Mobilna četbot aplikacija kompanije OpenAI lansirana je sinoć za američko tržište i iOS operativni sistem, što znači da je ChatGPT postao dostupan za korisnike iPhone telefona i iPad uređaja.

Aplikacija je besplatna, a kako piše na sajtu kompanije, ona uključuje Whisper glasovnu podršku, što znači da komande četbotu mogu da se zadaju i glasovnim putem. Osim toga, aplikacija može da sinhronizuje istoriju vaše prethodne konverzacije sa četbotom sa pregledača, odnosno veb verzije. ChatGPT je dostupan za preuzimanje u AppStore.

Korisnici plaćene verzije ChatGPT Plus na iOS uređajima imaće pristup mobilnoj verziji GPT4 modela, raniji pristup ažuriranjima i brže vreme odgovora, piše na sajtu. Osim toga, iz kompanije najavljuju da će kroz nekoliko nedelja aplikacija biti dostupna i u ostalim zemljama, a „uskoro“ će lansirati i verziju za Android.

Privatnost i dalje nije najjači ChatGPT adut

Mobilni ChatGPT ima iste probleme kao i na veb pregledačima, odnosno sklonost bota da fabrikuje informacije tvrdeći da su potpuno tačne, a tu je i bojazan oko privatnosti, prenosi TheVerge.

Kompanija OpenAI je tek nedavno omogućila korisnicima da razgovori sa četbotom budu navodno privatni, tako što je ponudila da se isključi istorija ćaskanja. Nakon toga, ChatGPT neće koristiti konverzaciju obavljenu sa vama za svoj dalji trening i generisanje informacija, ali će kompanija ipak čuvati te razgovore još 30 dana pre trajnog brisanja, kako bi ih pratila zbog „mogućih zloupotreba“.

To znači da razgovori koje vodite sa veštačkom inteligencijom i dalje nisu potpuno bezbedni, posebno uzevši u obzir da OpenAI upozorava korisnike da ne dele „osetljive informacije“ u aplikaciji.

ChatGPT je četbot generativne veštačke inteligencije lansiran krajem prošle godine koji je od tada dobio svetsku slavu. Postao je popularan kao pomoćni alat za najrazličitije poslove od pisanja studentski i profesionalnih eseja do programskih kodova. OpenAI je tim potezom pokrenuo čitavu ekspanziju upotrebe veštačke inteligencije (AI), s obzirom na to da su se mnoge svetske kompanije uključile u trku za razvoj generativne AI i lansirale svoje verzije četbotova. 

One se do danas, a izgleda kao da trend neće uskoro stati, konstantno takmiče u unapređivanju svojih modela, trkajući se ko će omogućiti bolje funkcije svojim četbotovima.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi