ChatGPT konačno dobio pristup internetu

Plaćena verzija ChatGPT četbota kompanije OpenAI konačno je dobila pristup internetu, a uz to može da koristi i više od 70 pluginova za pregledače

ChatGPT konačno dobio pristup internetu

Tokom ove nedelje, korisnici plaćene verzije četbota ChatGPT Plus više neće biti ograničeni na informacije sa interneta do 2021. godine kao što je to bilo dosad. Nova, ažurirana beta verzija omogućava ChatGPT Plus korisnicima da ostanu u toku sa najnovijim dešavanjima u svetu.

Uz to, ChatGPT imaće pristup velikom broju pluginova (dodataka) za pregledače nezavisnih proizvođača – od sajtova za planiranje putovanja do alata za povećanje produktivnosti u svakodnevnim aktivnostima u pogledu čitanja i pisanja dokumenata, tabela i drugo, direktno u četbotu.

Ove novine kompanija OpenA najavila je na svom sajtu, i kao što je naglašeno, te mogućnosti zasad će imati samo korisnici plaćene verzije četbota i to u beta verziji koja se i dalje testira. 

Trka u unapređivanju veštačke inteligencije

ChatGPT je četbot baziran na veštačkoj inteligenciji koji je, nakon lansiranja prošle jeseni napravio svetsku pomamu i pokrenuo trku među različitim korporacijama koje se trude da što pre i sve više unapređuju svoje proizvode veštačkom inteligencijom.

U slučaju kompanije OpenAI, njena verzija četbota je bila obučavana na skupovima informacija iz 2021, što je dosta ograničavalo njegovo korišćenje u poređenju sa rivalima.

Svi imaju neku svoju ChatGPT verziju

OpenAI najavio je novine samo par dana nakon što se završila godišnja Google I/O konferencija, na kojoj su, između ostalog, predstavljena i poboljšanja u Google veštačkoj inteligenciji, a Google četbot Bard postao je dostupan svima, izbegavajući liste čekanja.

Google korporacija je nedavno istakla da želi da bude prva među kompanijama koje razvijaju veštačku inteligenciju.

Dok se veštačka inteligencija u svetu razvija vrtoglavom brzinom i dobija sve bolje i bolje mogućnosti, paralelno se javljaju i opasnosti koje ona nosi, pa, tako, zakonodavci širom sveta ubrzavaju svoje napore da ograniče upotrebu alata veštačke inteligencije u cilju zaštite ljudskih, kao i međunarodnog prava. Naravno, to ne isključuje činjenicu da može doći i do zloupotrebe veštačke inteligencije od strane vlasti, o čemu smo već pisali.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. arcibalde


    View image at the forums

  2. MegaSkot

    Sto neko rece: pa, da se ne ljubimo.

  3. Ne bi bilo lose da napravite s vremena na vreme neku kracu recenziju tih plaginova

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi