ChatGPT napravio Sumplete, igru zarazniju od Sudoku

Od ChatGPT smo do sada videli razne zanimljive kreacije, a sada i vrlo zaraznu igru Sumplete, nalik na Sudoku, koju možete odmah probati.

ChatGPT napravio Sumplete, igru zarazniju od Sudoku

Sumplete je igra nalik popularnom Sudoku, kreirana od strane ChatGPT. Programer Daniel Tejt je zapravo bio taj koji je putem upita naveo AI model da je napravi, ali njegove zasluge u ukupnoj kreaciji baš i nisu velike, što se može videti u celokupnom procesu opisanom u blog postu.

Tejt je najpre tražio od ChatGPT preporuke za igre koje bi se dopale nekome ko voli da igra Sudoku. Kako je odgovor sadržao igre koje su mu već bile poznate, on je pitao ChatGPT da li bi mogao da smisli novu igru u sličnom stilu, koja trenutno ne postoji. AI model je najpre osmislio “labyrinth sudoku”, kao i još nekoliko opcija, dok na kraju nije došao do igre koju je nazvao “Sum Delete puzzle”, odnosno logična igra sabiranja i oduzimanja.

Kako se Tejtu dopao koncept, upitao je ChatGPT da napravi kod aplikacije i za svega 30 sekundi, AI je koristeći HTML i Javascript kreirao igru koju je moguće igrati. Uz malo naknadnog sređivanja CSS od strane Tejta i još par sati poliranja igre uz pomoć ChatGPT, stiglo se do finalne verzije.

Igru možete igrati odmah na Sumplete.com i na raspolaganju vam je mnoštvo nivoa, od 3×3 varijante za početnike, do izuzetno teškog 9×9 “Master” nivoa koji predstavlja ozbiljan izazov. Koncept igre je vrlo jednostavan – potrebno je eliminisati brojeve iz tabele tako da se dobije zbir koji se nalazi na kraju tog reda ili kolone. Sa 3×3 je to vrlo lako, 4×4 malo teže, a već od 5×5 na više stvari postaju eksponencijalno teže, ali i zanimljivije. Ako zaglavite, tu su i tasteri za pomoć i ukazivanje na greške, kao i taster koji otkriva rešenje.

Igre poput Sumplete su odličan primer snage veštačke inteligencije kada je u pitanju programiranje i pravljenje aplikacija. Kao i kod drugih trenutnih primena, ChatGPT nije baš u stanju da bez ikakve intervencije napravi nešto zaista dobro, ali su mogućnosti neograničene uz dobar upit i malu pomoć od strane čoveka.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (3)
  1. to je chist plagijarizam:


    View image at the forums


    ChatGPT invented a puzzle game that already exists | Digital Trends

    ChatGPT invented a hit puzzle game called Sumplete that could rival Wordle. There's just one problem: It already exists.


    View image at the forums

    www.digitaltrends.com

  2. Čika_Kure

    Ovih par nedelja koliko pratim i od kad izlaze članci i vesti i na forumu, jedno 70% sih vesti objavljenih na Bench sajtu su se ispostavile kao lažne, nepotpune, neproverene (you name it)...

    Vidim da su tekstovi tobože autorski (nigde ne piše vest preuzeta sa xyz izvora, a imaju potpis autora u gornjem levom zaglavlju), pa bi uputno da autor ipak proveri tačnost informacije pre nego ih u formi članka plasira na sajt.

    Vidim da se autor većine tih vesti IM na prethodnu takvu opasku uvredio, ali ne vidim nikakvu korist od ovakvog pristupa informisanju korisnika benckmarka.

  3. [Mancha]

    U svakoj vesti je naveden izvor u vidu linka.
    Ja sam IM, ali nisam do sada komentarisao prethodne zamerke na vesti, tako da je to bar 70% neproverena tvrdnja :)
    Moraćemo da pojačamo kontrolu, iako nije realno da se uhvati baš svaka. Budimo realni, i ogromnim novinarskim agencijama se dešava da proslede neproverene informacije. Da se sve proverava temeljno, imali bismo 2 vesti dnevno. Ovako se trudimo da od stotina vesti isfiltriramo ono što je zanimljivo, pa što se kaže "ako su lagali mene i ja lažem vas". Srećom su tu komentari, pa ako neko drugi uvati nešto što nam je promaklo (kao bmaxa iznad), informacija je tu.

Pridruži se diskusiji
Komentari su zatvoreni.
Možda vam se svidi