ChatGPT novine: armija poklonika veštačke inteligencije nastavlja da raste

Od kako je kompanija OpenAI uvela ChatGPT novine, odnosno proširene funkcije na svoj AI četbot, armija poklonika veštačke inteligencije neprekidno raste

ChatGPT novine: armija poklonika veštačke inteligencije nastavlja da raste

Četbot veštačke inteligencije (AI) kompanije OpenAI dobio je nove funkcije, a upravo te ChatGPT novine dovele su ponovnog povećanja njegove popularnosti. Kompanija je potvrdila da njen četbot trenutno ima 100 miliona nedeljnih korisnika, što je zapanjujuća cifra za proizvod koji još nije „napunio“ ni godinu dana. To govori da armija poklonika veštačke inteligencije ipak nastavlja da raste, iako je u jednom trenutku delovalo da su se ljudi prezasitili AI proizvoda.

OpenAI ove nedelje održava svoju prvu konferenciju za programere na kojoj, između ostalog, kompanija najavljuje nove funkcije za svoje AI proizvode.

Na ovom događaju, kompanijski izvršni direktor Sem Altman rekao je, između ostalog, da OpenAI trenutno ima preko dva miliona programera, što uključuje rad sa preko 90 posto kompanija sa liste Fortune 500 koja rangira najveće američke korporacije prema njihovom ukupnom prihodu.

Međutim, osim novih brojki tu i pomenute nove funkcije koje ChatGPT dobija. Jedna od njih je „GPTs“, koja omogućava svakome da kreira „prilagođene ChatGPT verzije“ koje kombinuju zadata uputstva, dodatno znanje i kombinaciju veština za specifične slučajeve upotrebe.

Primeri opcija navedeni na sajtu kompanije uključuju: „Creative Writing Coach“, koja pomaže u kreativnom pisanju; „Tech Advisor“ opcija koja pomaže u rešavanju problema; „Laundry Buddy“ funkcija kojom bot odgovara na pitanje o flekama i slično; ali i „Game Time“ koja može pomoći da učenje društvenih i kartaroških igara.

Opcije izgledaju zanimljivo, posebno zato što OpenAI tvrdi da ovako prilagođeni ChatGPT ne zahteva dodatno programiranje.

Svako može lako da napravi sopstveni GPT, jer za to nije potrebno kodiranje. Možete ga napraviti za sebe ili za internu upotrebu u kompaniji“, navodi kompanija.

Međutum, opcija GPTs biće distribuirana preko GPT prodavnice, koja će biti pokrenuta kasnije ovog meseca, što, kako smo mogli i da pretpostavimo, zahteva plaćanje pretplate u pogledu novih funkcija

Uz to, kompanija najavljuje i GPT-4 Turbo model, koji će pružati ažuriranu bazu podataka i imaće više snage, ali i da će navodno biti i do tri puta jeftiniji za programere. Privremeni pad korisničke baze se izgleda novim funkcijama ipak vraća na uzlaznu putanju, koja će u budućnosti verovatno još rasti kako kompanija bude unapređivala svoju veštačku inteligenciju.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi