Curenje informacija o One UI 6.1 korisničkom interfejsu otkriva bolju kontrolu dugovečnosti baterije Samsung uređaja

Predstojeći Samsung korisnički interfejs, odnosno curenje informacija o One UI 6.1 verziji otkriva promene u opciji Protect Battery za kontrolu veka baterije

Curenje informacija o One UI 6.1 korisničkom interfejsu otkriva bolju kontrolu dugovečnosti baterije Samsung uređaja

S obzirom na to da Samsung tradicionalno objavljuje softversko ažuriranje uz debi svojih flešip serija telefona početkom svake godine, to znači da bi One UI 6.1 korisnički interfejs trebalo da bude lansiran uz Samsung Galaxy S24 seriju telefona. Curenje informacija o ovoj verziji softvera otkriva da bi ona trebalo da donese ažurirane funkcije za zaštitu baterije, koja bi umesto Protect Battery sada mogla da se zove Battery Protection i da nudi tri različita režima.

Trenutno One UI 6 verzija softvera uključuje opciju „Protect Battery“, dizajniranu da produži vek trajanja baterije telefona ograničavajući maksimalno punjenje na 85 posto. Međutim, ovaj limit nije prilagodljiv u trenutnoj verziji. Sa One UI 6.1, međutim, Samsung izgleda namerava da preimenuje ovu funkciju u „Battery Protection“ koja će doneti dodatne opcije prilagođavanja.

Prema informacijama od Samsung insajdera Taruna Votsa, One UI 6.1 će predstaviti tri moda zaštite baterije: Basic (osnovni), Adapt(prilagođeni) i Max (maksimalni) režim za najnovije Samsung telefone. U osnovnom režimu, punjenje će prestati kada baterija dođe d o 100 posto i nastaviće se kada nivo baterije padne na 95 posto. Režim Adapt će zaustaviti punjenje na 80 procenata, završavajući ostatak pre nego što treba da se probudite, slično funkciji prilagođenog punjenja na Pixel telefonima, koja u obzir uzima vaš raspored spavanja. Samsung bi ovde mogao da koristi veštačku inteligenciju na uređaju kako bi odredio korisničke obrasce spavanja.

Na kraju, Max režim će ograničiti punjenje Galaxy telefona na 80 posto, potencijalno produžavajući vek baterije koliko je to moguće. Međutim, ne deluje da postoji opcija za prilagođeni režim u kojem možete postaviti željeni procenat maksimalnog punjenja baterije.

Iako ove opcije nisu revolucionarne ili potpuno nove, već postoje na drugim uređajima. Ipak, ohrabrujuće je videti da Samsung verovatno uključuje ove funkcije u svoje telefone putem nadolazeće One UI nadogradnje.

Uprkos pružanju različitih funkcija zaštite baterije, Samsung trenutno ne dozvoljava korisnicima Galaxy uređaja da vide zdravlje baterije svojih uređaja. Ova ograničenja su dosadna, jer da funkcije postoje, definitivno bi olakšale određivanja trenutka koji je pogodan za zamenu baterije na uređaju. S obzirom na to da nadogradnja One UI 6 verzije i dalje stiže na druge telefone, nove funkcije zajedno sa One UI 6.1 verzijom prvo bi stigle na Samsung Galaxy S24 seriju, pa postepeno i na druge Galaxy uređaje.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi