Da li ovo znači zbogom Waze navigaciji?

Google je upravo objavio jedno od najočekivanijih ažuriranja funkcija za Google Maps na Android Auto, čineći Waze, drugu mobilnu navigacionu aplikaciju, potpuno suvišnom u ovom prostoru

Da li ovo znači zbogom Waze navigaciji?

Oni malobrojni koji koriste Waze navigaciju u svom automobilu, verovatno to čine zbog njegove glavne funkcije, sistema za prijavu incidenata. Korisnici mogu označiti opasnost na putu, uključujući nesreće, policijske patrole, radare i radove na putu. Sve to kako bi upozorili druge vozače i učinili svaku rutu što više predvidljivijom. Pravi drug na drumu.

Google Maps nudi slične mogućnosti već nekoliko godina, ali prijava incidenata ostala je ekskluzivna za mobilne uređaje sve do nekog vremena, ranije ove godine.

Sistem za prijavu opasnosti stigao je na CarPlay u prvoj polovini ovog meseca i sada Google ne ostavlja ni jedan valjan razlog korisnicima Android Auto da ostanu na Waze-u..

Korisnici mogu prijavljivati saobraćajne opasnosti dok koriste Google Maps na Android Auto, pri čemu se ova funkcija prvo pojavila korisnicima u Indiji. Ova najava je deo većeg paketa poboljšanja namenjenih korisnicima Google Maps u Indiji, a Google nije dao procenu vremena dolaska ove funkcije u ostatku sveta.

Hoće li poboljšani Google Maps učiniti Waze bespotrebnim?

Međutim, Google objašnjava da je mogućnost prijave saobraćajnih incidenata dostupna na svim platformama, odnosno Android, iOS, Android Auto i CarPlay.

Google Maps i Waze su trenutno najpopularnije navigacione aplikacije na Android Auto, a Waze podržava prijavu saobraćajnih incidenata još od prve verzije dostupne za automobil. Ova funkcija dugo je bila glavni razlog zbog koga su korisnici birali Waze umesto Google Maps, pa bi Google-ovo objavljivanje ovog ažuriranja moglo sada učiniti Waze potpuno suvišnim.

Prijavi se na nedeljni Benchmark newsletter
Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Glasine da bi Google mogao spojiti Google Maps i Waze kruže internetom godinama, ali Google nikada nije javno komentarisao ovaj scenario. Mnogi špekulišu opcijom da bi Google mogao spojiti ili kombinovati ove dve aplikacije u jednu. Međutim, kontakti u Google-u, nisu delovali tako sigurni da je takav plan moguć, iako su priznali da je potencijalno spajanje i dalje “veoma malo verovatno.”

Waze je nedavno dobio veliko ažuriranje na svim podržanim platformama, omogućavajući upozorenja za usporenja i obaveštenja za spajanje puteva. Waze takođe uključuje poboljšanu navigaciju kroz kružne tokove i upozorenja za oštre krivine i mala ograničenja brzine.

U međuvremenu, Apple je takođe postao posvećeniji navigacionim aplikacijama. Apple Maps se proširio izvan Apple ekosistema sa verzijom zasnovanom na webu, pa borba u ovom prostoru postaje sve žešća, uključujući Android. Međutim, Apple još nije objavio mobilnu verziju Apple Maps aplikacije na drugim uređajima, ali s obzirom na potrebu za rastućim tržišnim udelom, verovatno je samo pitanje vremena pre nego što proizvođač iPhone-a počne razmatrati ovo proširenje.

U međuvremenu, nove mogućnosti Google Maps na Android Auto već su dostupne u Indiji, pa držimo palčeve da ih Google omogući i u ostatku sveta, što je pre moguće, prenosi autoevolution.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi