Google Maps pomaže vlasnicima električnih automobila

Električni automobili su sve popularniji, a sa tim raste i potreba pronalaska odgovarajućeg punjača za vlasnike električnih vozila u čemu im od sada Google Maps uveliko pomaže

Google Maps pomaže vlasnicima električnih automobila

Popularnost električnih vozila je u porastu, što znači da sve više ljudi traži načine kako da napune svoj automobil – bilo da su u pokretu ili tek planiraju vožnju. Da bi pomogli vlasnicima električnih vozila u nameri da dobiju korisne informacije o stanicama za punjenje, Google Maps je uveo nove funkcije za mape i pretragu. Pomoću novih ažuriranja, možete lako pronaći potrebne informacije o lokaciji EV punjača, planirati zaustavljanja punjenja za vreme putovanja i još mnogo toga.

Google Maps lako pronalazi tačnu lokaciju stanice za punjenje

Navigacija do stanice za punjenje i pronalaženje tačnog mesta gde se punjači nalaze – u slučaju parkinga na više nivoa – može biti teško. U narednim mesecima Google Maps će početi da prikazuje rezime zasnovan na veštačkoj inteligenciji u Google mapama koji opisuju specifičnu lokaciju punjača, a na osnovu korisnih informacija iz recenzija korisnika, tako da možete tačno da pronađete opis mesta na koje ste se zaputili. Na primer, kada se uputite ka stanici za punjenje, možda ćete videti detaljan opis, poput: „Uđite u podzemni parking i pratite znakove prema izlazu. Neposredno pre izlaska, skrenite desno.”

Ove informacije su omogućene zahvaljujući milionima recenzija koje svakodnevno objavljuju korisnici Google mapa, a koje pomažu u pružanju tačnih i ažurnih informacija o mestima kao što su stanice za punjenje. Da biste ih učinili još korisnijim, recenzije punjača sada traže od vas dodatne detalje o vašem iskustvu, kao što je tip utikača koji ste koristili i koliko dugo ste čekali.

Pronađite odgovarajući punjač dok ste u pokretu

Google je razmišljao i o drugim načinima na koje može dati sažete informacije o punjenju EV. Na primer, ako vam je ostalo malo baterije dok ste na putu ili morate da dopunite dok obavljate posao, uskoro ćete moći da vidite obližnje punjače na mapi u automobilu, sa informacijama kao što su dostupnost punjača u realnom vremenu i brzinu punjenja. Ovo ažuriranje će se pojaviti širom sveta, počev od vozila sa već ugrađenim Google servisima, tokom narednih meseci.

Pored toga što vam na prvi pogled mape pokazuju gde se nalaze punjači, Google želi da vam pomogne kako da lakše krenete na duža putovanja. Prošle godine su objavili opciju pomoću koje Google Maps predlaže najbolje lokacije za punjenje vozila sa već ugrađenim Google softverom. Ova mogućnost se sada proširuje na putovanja sa više zaustavljanja.

Dakle, ako planirate letnje putovanje sa više zaustavljanja na različitim lokacijama, Google Maps će predložiti najbolja mesta gde se možete zaustaviti i napuniti vozilo tokom putovanja, i to na osnovu trenutnog nivoa napunjenosti baterije. Ova funkcija će takođe biti dostupna korisnicima širom sveta tokom narednih meseci za vozila sa ugrađenim Google softverom.

Ukoliko planirate prenoćište tokom put, Google Maps će vam pomoći, jer poslednja stvar koja vam je potrebna nakon dugog dana vožnje je da tražite stanicu za punjenje. Sa novim filterom za EV na google.com/travel, možete najbrže pronaći hotele na „Search-u“ koji nude punjenje EV na licu mesta.

Bez obzira da li planirate letnje putovanje ili tražite lokacije za punjenje u poslednjem trenutku, Google Maps i Search vam mogu pomoći da pronađete informacije o najbližem punjaču koji vam je preko potreban.

Ostani u toku

Prijavi se na newsletter listu i jednom nedeljno cemo ti poslati email sa najnovijim testovima i vestima iz sveta tehnologije.

Hvala!

Uspešno ste se prijavili na na naš newsletter! Proverite vaš email nalog kako bi potvrdili prijavu.

Komentari (0)

Nema komentara 😞

Trenutno nema komentara vezanih za ovu vest. Priključi se diskusiji na Benchmark forumu i budi prvi koje će ostaviti komentar na ovaj članak!

Pridruži se diskusiji
Možda vam se svidi